Speltips inför Mountfield – Djurgården 14/1: CHL-retur

Simon Pålsson Publicerat: 14 januari 2020

Mountfield HK har 3-1 att gå på från den första semifinalen i Champions Hockey League. Nu gästar Djurgården laget för returmöte.

Annons:

När vi gick in i den här semifinalen mellan Djurgården och Mountfield var känslan att det var stockholmarna som satt i något slags favoritskap. Men faktum är att man gjorde en direkt svag insats i den första matchen och därför nu har problem inför returen.

För som upplägget säger kommer det alltså att spelas ett returmöte i den här semifinalen. Det lag som sedan står som vinnare sett över 120 minuter kommer sedan att ta sig till final i Champions Hockey League den här säsongen.

Mountfield HK är såklart inte ett lag som hade klarat sig särskilt bra i SHL eller som ens ska anses vara en tuff utmanare till ett lag som Djurgården. Men det finns tusentals olika faktorer som kan påverka utgången i en match. Det kan man inte blunda för.

Det första mötet slutade hur som helst 3-1 till Mountfield HK, som därmed har två mål att gå på inför returen. Nu spelar man på hemmaplan och känslan är att det kan skapa lite stress för Mountfield HK. Nu är man väldigt nära en final.

Annons:

Djurgården går för det

Under egentligen alla år som den här turneringen har spelats har det funnits viss tveksamhet kring hur mycket lagen egentligen bryr sig. Går Mountfield HK in för att verkligen vinna? Ja, det är en känsla som man har haft från hela början.

Men frågan är hur intensivt Djurgården och andra svenska lag egentligen vill och har velat vinna. Den här säsongen ser det ut som att svenska lag prioriterat matcherna i CHL ganska högt. Det är en glädjande utveckling.

När man är så nära en final tror vi att Djurgården går hårt för att vinna. Efter förlusten mot Mountfield HK har man gjort två matcher, hemma mot HV71 och förlängningsförlusten mot Luleå HF. Det tar man med sig.

Därför tror vi att man vinner returmötet. Om det räcker till final låter vi vara osagt. Djurgården draw no bet spelas till 2,00 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Djurgården draw no bet
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:00,  tisdag 14/1
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: