Speltips inför Mountfield HK – Frölunda 4/12: Final i Champions Hockey League

Simon Pålsson Publicerat: 4 februari 2020

Det blir ett rakt speltips inför finalen i Champions Hockey League mellan Mountfield HK och Frölunda den 4 februari 2020.

Annons:

På tisdagskvällen är det äntligen dags för säsongens final i Champions Hockey League – och precis som vanligt är det dags för Frölunda att försöka knipa en titel i Europa.

Tre gånger har göteborgarna blivit mästare i den här turneringen och det är alldeles uppenbart att man är det lag i hela Europa som har främst erfarenhet från det här sammanhanget. Det är också så att man tar den här tävlingen på ett allvar som många andra missar.

Det är arenan CPP Arena som står som värd för finalen i Champions Hockey League, och det är en arena som ligger i den tjeckiska staden Hradez Kralove. Med andra ord är det inte Frölunda Indians som är hemmalag. Det är såklart en stor nackdel med tanke på att det här är ett möte som spelas i en enda match.

I alla andra delar av turneringen är det dubbelmöte som gäller, och då har hemmaplansfördelen inte samma fördel. Nu är det vinna eller försvinna i en enda match. Det gör att Frölunda såklart får en klar nackdel av att man inte har stödet från hemmapubliken.

Annons:

Frölunda vinner igen

Frölunda kommer till matchen med en ganska fin trend på slutet – och har faktiskt fyra vinster på sina fem senaste matcher. Det blev en förlust mot Djurgården på bortaplan i förra veckan, men i övrigt har det varit en bra januari månad för göteborgarna.

Som ni förstår är Mountfield HK en av de givna favoriterna i den tjeckiska ligan och man är alltid i topp av ligan. Just nu har man en ganska bra trend, men har förlorat hälften av sina fyra senaste matcher. Det är inte så att man kommer in med skrämmande övertygelse till finalen.

Frölunda har som vi varit inne på tidigare en stor erfarenhet som andra lag i Europa saknar – och man har visat förr att man kan vinna finaler i CHL. Det tror vi att man gör ingen.

Frölunda vinner (ordinarie tid) spelas till 2,00 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:45, tisdag 4/2
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

 
Annons:


Annons: