Speltips inför SC Bern – Luleå HF: Champions Hockey League

Simon Pålsson Publicerat: 12 november 2019

SC Bern är den första motståndaren som väntar i CHL-slutspelet för Luleå Hockey.

Annons:

Med nedsläpp så sent som 19:45 är det dags för det som blir tisdagens allra mest sena match i Champions Hockey League. Efter ett långt och stundtals ganska tråkigt gruppspel ska det äntligen bli dags för den mer avgörande fasen.

För som läget är nu är vi framme vid åttondelsfinalerna, som spelas i dubbelmöten och där inte mindre än fem svenska lag finns med i görningen.

Luleå Hockey har en lite trevande form i det inhemska ligaspelet – åtminstone sett till den omedelbara inledningen på säsongen. Därefter har det sett allt bättre ut och från oktober månad har det sett ljusare ut igen. Nu stod man faktiskt på sex raka vinster i SHL innan förlusten borta mot ett försiktigt optimistiskt Växjö Lakers senast.

SC Bern då? Jo, det är ett av de bättre lagen som inte är från Sverige i den här turneringen. Det är en stor fördel att Luleå Hockey un får avsluta på hemmaplan, varpå vi tror att man mest riktar in sig på att göra ett resultat i Schweiz. SC Bern har rätt svag form med tre raka förluster, någonting som talar för norrlänningarna.

Annons:

Det avgörs inte nu

Luleå Hockey är historiskt ett av få svenska lag som har tagit den här turneringen på ganska stort allvar – även fall man såklart inte är i närheten av mesta mästarna Frölunda. Det är fortfarande så att göteborgarna är totalt överlägsna vad gäller att se en vits i Champions Hockey League som turnering och koncept.

Men med det sagt känns det som att norrländska Luleå Hockey ändå har lite mer motivation än vad gemene lag har i CHL. Nu är vi å andra sidan framme vid den avgörande fasen med åttondelsfinaler. För den som ska gå hela vägen återstår alltså inte mer än sju matcher efter det här.

Med tanke på att det är dubbelmöten – där lagen får spela ett möte på hemmaplan och ett på bortaplan – tror vi inte att det kommer att smälla alldeles för mycket i den första matchen.

Vidare är Luleå Hockey ett erkänt starkt defensivt lag, varpå man lär också till Schweiz med målsättningen att hålla ner siffrorna och göra det hela till en tät historia. Det är den typ av matchbild vi tänker oss.

Under 5 mål (asian handicap) spelas till 1,86 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,86  (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19.45, tisdag 12/11
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: