Speltips inför Skellefteå AIK – Djurgården 12/11: Svensk åttondelsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 12 november 2019

Det sprudlar knappast om Djurgården för tillfället. Nu väntar en tuff åttondelsfinal borta mot Skellefteå AIK i Champions Hockey League.

Annons:

Champions Hockey League fortsätter att sätta sina matcher på lätt märkliga starttider, någonting som gör det lite svårt för publiken att hinna till arenorna. Redan vid 18:00 är det till exempel dags för åttondelsfinal mellan Skellefteå AIK och Djurgården i CHL-slutspelet.

Märk väl att det här bara är den första av två åttondelsfinaler och att det är vinnaren över 120 minuter hockey som går till kvartsfinal. När två svenska lag adderas lite extra spänning, prestige och nerv. Det skadar inte.

Skellefteå AIK har också med sig en tung 4-0-vinst från det senaste mötet med Djurgården – då också på hemmaplan. Det var mindre än två veckor sedan den matchen. Ytterligare två veckor tillbaka i tiden vann man också med 3-1 på Hovet i Stockholm. Ett stort psykologiskt övertag med andra ord.

Det kan vi jämföra med Djurgården som har snubblat en del på sistone och faktiskt inte vunnit en match i SHL sedan den 26 oktober hemma mot IK Oskarshamn. Då krävdes det faktiskt förlängning för att man skulle avgå som segrare för dagen. Det är med andra ord inte full fart och full fläkt som gäller i huvudstaden för närvarande. Det är ganska uppenbart att man har lite att jobba på, inte minst i sin offensiv.

Annons:

Vilka tar det mest på allvar?

Det har länge varit en diskussion om huruvida Champions Hockey League verkligen ska fortsätta och om det överhuvudtaget är någonting som är intressant för deltagande lag, supportrar och sponsorer. Det finns en del tvetydiga uppgifter som egentligen försöker besvara nämnd fråga på helt olika sätt.

Det som talar för att det här kanske inte är en turnering med den absolut mest lysande framtiden är dels publiksiffrorna och dels den sportsliga motivationen. Det är tydligt att lagen inte riktigt tar det här på allvar i alla lägen. Vi har sett åtskilliga exempel på bantade trupper, vilade spelare, försiktig inställning och direkt lama prestationer. Det kan ofta förklaras med ett dåligt fokus.

Publiksiffrorna är också väsentligt sämre i CHL jämfört med i det inhemska ligaspelet. Det kan förklaras med flera delförklaringar, men till syvene sist betyder det att folk stannar hemma hellre än betalar för att se sitt lag i CHL. Det är inget friskhetstecken.

Men med det sagt vill de flesta lagen som väl tagit sig till slutspel såklart vara med och fightas om titeln. I det här fallet är det också två svenska lag – varpå det adderas en helt annan prestige. Det ska inte underskattas. Det kommer också att sätta en viss prägel och få en viss effekt på matchbilden.

I det första mötet tror vi på en tät historia.

Under 5 mål (asian handicap) spelas till 1,78 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, tisdag 12/11
TV:   svttva logo
Stream:   svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: