Speltips inför Skellefteå AIK – Kärpät Oulu 8/10: Tätt möte

Simon Pålsson Publicerat: 8 oktober 2019

Det blir fullt fokus på överspelet inför tisdagens tunga match i Champions Hockey League mellan Kärpät Oulu och Skellefteå AIK.

Annons:

Det är ett minst sagt tufft möte som väntar uppe i de norrländska delarna av Sverige på tisdagskvällen. Då tar sig Skellefteå AIK nämligen an Kärpät Oulu, ett lag som man verkligen inte städar av hur enkelt som helst.

Det har blivit till en trevlig vana att alltid ha svenska lag som favoriter inför matcherna i Champions Hockey League. I de allra flesta fallen är så faktiskt läget – oavsett om det är en match på hemmaplan inför sina egna supportrar eller en lite längre bortaresa ut till Europa. Det är ingen hemlighet att SHL och svensk ishockey är ledande i Europa, inte minst i ett sammanhang när lag från KHL alltså fortfarande inte tar plats.

Mot bakgrund av det är det lite intressant med matchen mellan Skellefteå AIK och Kärpät Oulu på tisdagskvällen. Här är hemmalaget fortsatt favoriter, men spelbolagen håller det som ganska öppet vilket lag som ska gå segrande ur striden.

Det adderar naturligtvis en viss spänning som kan saknas ibland. Det är också ett bevis på att Kärpät Oulu faktiskt är att räkna med, medan Skellefteå AIK kanske inte är på samma höga nivå som för ett par säsonger sedan.

Annons:

Tätt läge i gruppen

En stor del av förklaringen till att oddsvärderingen ser ut som den gör i den här matchen är naturligtvis resultatraden hittills för respektive lag, där Kärpät Oulu leder gruppen med nio inspelade poäng på fyra omgångar. Det ska sägas att man bara vunnit två av sina matcher under ordinarie tid, men på det hela taget har Kärpät Oulu en imponerande run bakom sig.

Det faktum att SC Bern också finns med i den här gruppen gör den till den klart svåraste, tuffaste och hetaste i hela gruppspelet i våra ögon. Dessvärre kan det innebära att Skellefteå AIK åker ut redan nu. Det är egentligen upp till norrlänningarna själva. Det krävs förmodligen en vinst på tisdagskvällen här.

Men vår känsla är att det kan bli tufft. Det här är ett bortalag som kommer till Sverige med förhoppningar om att ställa till det och som inte är det minsta rädda för att gå det här en ärlig chans. Det finns ingen anledning att stå vid sidan om och titta på.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,95 gånger såsen hos Bethard. Det här är två lag med offensiv kraft och vi tror inte att Skellefteå AIK har den mentala närvaron för att stänga igen den här matchen. Faktiskt.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:00, tisdag 8/10
TV:   svttva logo svttjugofyra logo
Stream:   svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: