Speltips inför Växjö Lakers – SC Bern 30/8: Äntligen hockeypremiär

Simon Pålsson Publicerat: 30 augusti 2018

Efter en lång sommar är svenska lag äntligen tillbaka och spelar tävlingshockey igen. I CHL spelar Växjö Lakers hemma mot SC Bern.

Annons:

Efter ett par veckors intensiv försäsongsträning är det dags för många svenska lag att nu på allvar kliva in i tävlingssäsongen och som vanligt smygstartar det hela med spel i Champions Hockey League. Växjö Lakers kliver in i turneringen som en av förhandsfavoriterna till att vinna hela rasket.

Förra säsongen tog sig laget inte bara hela vägen till final i CHL, utan var också dominanta i SHL och kunde vinna SM-guldet efter att ha dominerat fullkomligt rakt igenom hela slutspelet och bara tappat en match där. Nu är frågan om laget kan fortsätta på den inslagna vägen under kommande säsongen.

Märk väl att Växjö Lakers tappat en rad nyckelspelare inför den här säsongen och att en sådan som Elias Pettersson – hela ligans stora poängkung förra säsongen – inte kommer att leverera sina poäng till Växjö Lakers den här säsongen. Som ofta för svenska lag med många unga talanger blir det ett klart sämre lag under säsongen efter ett guld, men frågan om Växjö Lakers kan bygga någonting nytt här.

Ett starkt hemmalag

Det är inte helt enkelt att veta var vi har Växjö Lakers nu, men baserat på surret kring laget och hur det har sett ut på försäsongen finns det all anledning att se fram emot den kommande säsongen. På hemmaplan är laget också erkänt starka och det lär sitta hårt i deras identitet, någonting som bådar gott inför torsdagens premiärmöte i CHL.

Det är schweiziska SC Bern som står på andra sidan och även fall det är ett bra motstånd ska det vara klasskillnad här, åtminstone när Växjö Lakers får spela hemma. Langenthal blev dessutom föra svåra i senaste träningsmatchen för SC Bern. Det är ett klart sämre lag än vad som nu väntar.

Här skruvar vi ner insatsen något med tanke på att vi fortsatt är tidigt på säsongen, men kliver ändå in på det raka spelet på Växjö Lakers till 1,65 gånger insatsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  18:30, torsdag 30/8
TV:   Kunskapskanalen
Stream:   svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: