Speltips Jukurit – Luleå 13/12: Avgjort?

Oskar Jörnevik Publicerat: 13 december 2022

Jukurit har ett jobbigt läge inför returen mot Luleå. Matchen spelas tisdagen den 13 december med nedsläpp klockan 18.05.

Jukurit - Luleå

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jukurit gör sin sjunde säsong i högsta divisionen i Finland, förra säsongen tog man sig till sitt första slutspel genom att göra en mycket bra grundserie. Årets säsong har inte alls startat lika bra, men Jukurit är dock på en slutspelsplats. I CHL har man varit starka, och tog sig stark igenom åttondelen mot Fribourg. Formen är också den helt okej, med fyra segrar på de sex senaste matcherna.

Luleå har en ganska svag säsong i ryggen, men vändningen kan mycket väl ha kommit i lördags. Luleå hade inför lördagens match, sex raka nederlag i SHL. Men hyllningen av Janne Sandström slutade med en kross av Malmö med 4-0 och gamla Luleå märktes av. Viktig seger för framförallt Bulan och Luleå blir livsfarliga nu.

Luleå och Jukurit hamnade i samma grupp i CHL under året, då vann Luleå bägge matcherna och matchen förra veckan vann Luleå också. Det har varit tre matcher där Luleå har varit överlägsna. Nu har Luleå ett 5-1 resultat att gå på, vilket inte ska kunna gå åt ett annat håll än att Luleå går vidare, som det sett ut i de tre senaste matcherna lagen emellan iallafall.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmalaget måste framåt

Jukurit har ett helt okej lag på pappret, och ett ganska namnkunnigt lag. Juhamatti Aaltonen leder den interna poängligan i serien med 21 poäng. Lirare som Pekka Jormakka, Patrik Puistola och Otto Mäkinen hade absolut inte gjort bort sig i SHL. Svenska backen Linus Nässen har två fina säsonger i Finland och är nog ett hett namn för SHL till nästa säsong. Jukurit har två bra målvakter.

Luleå har ett skickligt lag på pappret men ingen har riktigt stuckit ut så här långt. Isac Brännström leder den interna i SHL, men herrar som Brenda Shinnimin, Juhani Tyrväinen och Konstantin Komarek måste upp i nivå. Luleås backsida med Julius Honka och Gustafsson i spetsen håller hög klass.

Luleå har ett 5-1 resultat att gå på under tisdagskvällen i Finland. Jukurit måste framåt rejält och kommer blotta sig bakåt, och då är Luleå mycket starka. Alla tre matcher har slutat med över 5.5 mål. Att det ska bli över 5.5 mål är är troligt, men oddsen på över 4.5 mål är mycket fina och blir dagens spel. Jukurit kommer göra ett försök att vända detta så räkna med mål från hemmalaget. 1-4?

  200 % upp till 1800 kr / 800 kr free bet

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 4.5 mål
Odds: 1,71
Bolag: Snabbare
Spelstopp: 18:05, tisdag den 13 december 2022
TV:  []
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: