Speltips Luleå – Frölunda 17/1: Nu ska det avgöras

Oskar Jörnevik Publicerat: 17 januari 2023

Luleå är hemmalag i match två mot Frölunda i semin av Champions Hockey League. Matchen spelas under tisdagen den 17 januari 2023 med nedsläpp klockan 18.05.

Luleå - Frölunda

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luleå har inte rosat marknaden så här långt, iallafall inte i SHL där man ligger skrynkligt till. Efter 34 omgångar ligger Luleå på en tolfte plats, och är endast åtta pinnar ifrån en kvalplats i skrivande stund. Luleå har haft svårt under hela säsongen att spela fin hockey i 60 minuter, och Luleå blir otroligt straffade under sina sämre perioder i matcherna. Trots att man gått knackigt i SHL har man varit hyfsat stabila i defensiven, och inte släppt in många mål som bottenkollegorna har gjort. I CHL har Luleå varit riktigt stabila och gått starkt och fick med sig ett bra resultat i Göteborg under förra veckan (2-2).

Frölunda har gått desto bättre i SHL-spelet och ligger på en fjärde plats. På senare tid har Frölunda spelat upp sig och varit riktigt bra i ett par matcher. Frölunda har alltid tagit CHL på stort allvar och även under denna säsong, i CHL har man varit bra och slagit ut till exempel Skellefteå. Frölunda har ett mycket fint lag på pappret och får man ihop lagdelarna kan det mycket väl bli två guld senare under året. Frölundas form är helt okej, laget kommer från en övertidsseger mot Linköping.

Det brukar bli väldigt heta matcher när Luleå och Frölunda möts, kanske för att två tränare i Frölundas bås är just från Luleå, eller det kanske beror på att lagen inte gillar varandra särskilt mycket. Efter krysset i senaste matchen så bröts en tre matchers lång vinsttrend för Frölunda mot Luleå. Dock hade Luleå vunnit fyra raka innan Frölundas svit, så det är jämt skägg mellan de senast tio matcherna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Finns mycket kvalité inom lagen

Leo Komarov knuffade domaren emot Färjestad och blev avstängd i två matcher, vilket gör att finnen missar matchen mot Frölunda. Isac Brännström har levererat i såväl SHL och CHL och varit en av Luleås bästa spelare offensivt. Spelare som Juhani Tyrväinen, Brendan Shinnimin och Konstantin Komarek har inte riktigt kommit igång. Backsidan är namnstark med herrar som Erik Gustafsson, Jesper Sellgren och Oscar Engsund. I mål finns Joel Lassinantti som är en av Europas bästa målvakter.

Frölunda har Christian Folin och Pontus Johansson borta på grund av skador. Max Friberg har varit lysander under säsongen och leder den interna poängligan i SHL. Ryan Lasch har varit lysande i CHL och gjort magiska 22 pinnar på tio matcher, men i SHL har amerikanen inte varit att känna igen. Jag personligen tycker om Anthony Greco och Jere Innala väldigt mycket, då det finns otroligt mycket speed inom dessa herrar. Joel Lundqvist är en viktig spelare för Frölunda. Backsidan är decimerad på grund av skador, det gör att Andreas Borgman får otroligt mycket speltid. Lasse Johansson har varit otroligt bra på slutet och har nu klivit över 91 % i räddningar i SHL-spelet.

Detta är ett otroligt viktigt möte, då en finalplats står på spel. Trots att CHL inte har det bästa ryktet så är en titel alltid en titel. Luleå har inte varit bra under säsongen i SHL, men har istället varit bra i CHL. Första matchen slutade 2-2 i Göteborg och det är vidöppet inför returen. Vid ett kryssresultat så blir det sudden, oavsett vilket kryssresultat det blir. Jag tror på en ganska defensiv tillställning där inget lag vill gå bort sig. Det finns inte på kartan att något av lagen tar ut målvakten vid ett oavgjort resultat i slutet, vilket gör att under 4.5 mål är mycket troligt här. Oddset på underspelet är riktigt bra och ett troligt resultat enligt mig är 1-2, 2-1,2-2, 3-1, 1-3.

  R100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 4.5 mål
Odds: 2,10
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:05, tisdag 17 januari 2023
TV:  svttjugofyra logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: