Speltips Luleå – Jukurit 6/12: Svag form

Oskar Jörnevik Publicerat: 5 december 2022

Luleå och Jukurit möts i den första matchen av två i kvartsfinalen av CHL. Matchen spelas tisdagen den 6 december 2022 med nedsläpp klockan 19.05.

Luleå - Jukurit

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det klickar inte för Luleå hockey nu, med fem raka förluster sjunker laget som en sten i tabellen. Dock så gjorde man en solid insats i båda mötena med Grizzlys från Tyskland och vann båda mötena. Luleå är erkänt starka defensivt men släppte in sju mål på två perioder senast i Växjö. Coach Berglund var långt ifrån nöjd och erkände att det finns saker att träna på. Perfekt att få en CHL match att få just i denna svacka.

Jukurit från Finland är långt ifrån så dåliga som oddsen visar. En åttonde plats i den finska ligan är facit så här långt. I skrivande stund spelar Jukurit mot Helsingfors, alltså mindre än 24 timmar innan man ska möta ett hårdkörande Luleå. Jukurit slog Fribourg i åttondelen, efter sudden i andra matchen trots att Fribourg var det bättre laget.

Luleå och Jukurit spelade i samma grupp under detta CHL. Det var Luleå som vann båda mötena, hemmamatchen vann Luleå med 4-3 och bortamatchen vann Luleå med 5-2. Det var dock förkrossande skottstatistik för Luleå i båda matcherna och det var stundtals spel mot ett mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nyförvärv i hemmalaget

Luleå har tagit in Mario Kempe (sjuk senast) och Tomi Sallinen. Det behöver hända något i Bulans gäng, för det finns verkligen kvalitet. Isac Brännström har lyckats bra med poängproduktionen men herrar som Konstantin Komarek och Brendas Shinnimin måste upp i nivå. Erik Gustafsson och Julius Honka håller bra klass i defensiven och lyfter mycket istid.

Den goda Olli Jokinen är coach för detta Jukurit som spelar på fyra forwardsformationer och sju backar under skrivande stund. Inget superlag på pappret, men det finns skicklighet i herrar som Juhamatti Aaltonen, Niko Huuhtanen och Pekka Jormakka. 40-åriga Jarkko Immonen som har en fin karriär finns även i truppen, han har dock en svag säsong i ryggen.

Luleå har som sagt fem raka förluster inför mötet med Jukurit, det är ett Jukurit som har gjort en fullt godkänt start i den finska ligan. Det är dock klasskillnad mellan lagen, det visade Luleå när man körde över Jukurit under gruppspelet. Luleå kommer studsa tillbaka, frågan är bara när, vi tror att tillbakastudsen kommer redan under tisdagskvällen i CHL mot Jukurit. -1.5 Luleå är ett mycket bra spel här.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luleå -1.5
Odds: 1,95
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:05, tisdag den 6 december 2022
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: