Speltips Rögle – Frölunda 4/1: Semifinal i CHL

Martin Efvergren Publicerat: 4 januari 2022

Rögle BK tar emot Frölunda HC i den första semifinalen i Champions Hockey League. Matchen spelas den tisdagen den 4 januari 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Rögle – Frölunda

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rögle BK har en stark höst bakom sig och inleder nu 2022 som serieledare i SHL och som ett av fyra lag som kan gå hela vägen i CHL. I kvartsfinalen slog man ut Sparta Prag där det andra mötet i Ängelholm spelades i mitten av december. Man föll dock i den matchen och trenden i de senaste matcherna har varit något vikande.

I torsdags kunde man emellertid studsa tillbaka då man besegrade Oskarshamn hemma med 3-1. Detta efter att man åkt på två raka förluster mot Leksand och Djurgården. Det ger att man står på 58 poäng efter 29 spelade matcher och har därmed två poäng ner till Skellefteå på andraplatsen.

Frölunda är fyra poäng efter Rögle i SHL, men man har en match mindre spelad. Faktum är att man inte har spelat match sedan den 14:e december då man slog ut Leksand i kvartsfinalen av CHL. Den matchen slutade 3-3 men Frölunda vann det första mötet med 5-2 på bortais.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Rögle

Vi har alltså en helsvensk semifinal i Champions Hockey League på ena sidan. I den andra semifinalen ställs Tappara mot Red Bull Munchen.

Förra säsongen ställdes CHL in på grund av corona-pandemin men förhoppningsvis ska vi nu kunna kröna en mästare. Då Frölunda vann CHL 2020 är de regerande mästare och de har god vana av att prestera i den här turneringen. Man har spelat hem titeln i fyra av de tre senaste turneringarna.

Men ser vi till inbördes möten och statusen mellan Frölunda och Rögle här och nu är det fördel skåningarna. Den här säsongen har de mötts två gånger, i Göteborg och Ängelholm, och Rögle har vunnit båda matcherna med uddamålet. Då man även slog ut Frölunda i fyra raka matcher i SHL-slutspelet i våras har man nu totalt sju raka segrar i inbördes möten.

I CHL-sammanhang har förstås Frölunda de tyngsta meriterna, men det bör inte spela någon större roll när det är två svenska lag som möts. Som jag ser det har Rögle ett mentalt övertag och totalt sett har man varit det bättre laget av dessa två under ganska lång tid nu. Till deras fördel kan nog också höra att Frölunda mycket väl kan vara något ringrostiga efter ovanligt långt speluppehåll.

Förutsättningarna är naturligtvis jämna och ingenting kommer att avgöras i den här matchen då det handlar om ett dubbelmöte. På hemmais finner jag dock anledning att tro att Rögle kommer dra det längsta strået. Mitt spel blir därför en rak etta, att Rögle vinner till 2.25 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Rögle vinner
Odds: 2.25
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 4 januari 2022
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: