Speltips Rögle – Tappara 6/12: Förra årets final

Oskar Jörnevik Publicerat: 5 december 2022

Rögle och Tappara möttes i förra årets CHL-final. Nu möts de i kvartsfinalen, första mötet spelas tisdagen den 6 december med nedsläpp klockan 19.05.

Rögle - Tappara

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rögle har haft en tung start på SHL men har tagit sig i kragen och spelat upp sig på slutet. Hade tre raka segrar innan plumpen senast i Jönköping. I CHL däremot är man regerande mästare och tog sig igenom gruppen på ett mycket enkelt sätt. Enkelt var det dock inte i åttondelen med Salzburg, där Rögle torskade första mötet men vände på steken i Ängelholm och vann med 5-1. Rögle satsar på CHL och kör alltid med bästa möjliga lag.

Tappara är riktigt bra och det var man även förra året då man vann titeln i Finland och fick ge sig i finalen i CHL mot just Rögle. Årets säsong har inte startat lika övertygande men en fjärde plats i SM-Liiga och enkelt avancemang i gruppspelet i CHL. Åttondelen med Davos var riktigt tuff och slutade med en sammanlagd seger på 3-2 till Tappara. Formen är dock god för finnarna då man har tre raka segrar i ligan.

Rögle och Tappara har endast mött varandra vid ett tillfälle och det var förra årets final i CHL. Det var en tight och tuff historia som Rögle tillslut vann med 2-1. Den individuella skickligheten avgjorde för Rögle och Daniel Zaar avgjorde matchen med sina två kassar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tunga avbräck

Rögle har ett bra lag på pappret men har fått klara sig utan Dennis Everberg och Daniel Zaar under en tid. Adam Tambellini har gjort en bra säsong, och i och med skadorna på nyckelspelare har Marco Kasper fått mer istid och varit mycket bra stundtals. Backarna William Wallinder och Michael Kapla har gjort det bra.

Tappara har en av CHLs bästa spelare i Jori Lehterä, han leder den interna poängligan i såväl ligan som CHL. Niko Ojamäki, som inte alls fick det att fungera i LHC är också en farlig spelare för Rögle. Denna förre Röglebacken Valtteri Kemiläinen har gjort en poäng per match och är en mycket solid back. Christian Heljanko i gästernas mål är en mycket bra målvakt.

Detta är en viktig match för båda lagen. Tappara reser till Ängelholm med målet att få med sig ett bra resultat till Finland. Senaste mötet i mars var en riktigt kämpaseger för Rögle. Rögle har strået vassare lag på pappret och går in här som favoriter med all rätt. Under 4.5 mål här är mycket möjligt och finns till bra odds. Inget av lagen tar ut målvakt vid underläge. Mycket pekar på underspel här, båda lagen har varit riktigt tighta defensivt under CHL spelet.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 4.5 mål
Odds: 2,05
Bolag: Bwin
Spelstopp: 18:05, tisdag den 6 december 2022
TV:  []
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: