Speltips Skellefteå – Frölunda 6/12: Dags för kvartsfinal

Oskar Jörnevik Publicerat: 5 december 2022

Skellefteå och Frölunda drabbar samman i CHLs kvartsfinal, under tisdagen den 6 december 2022 är det dags för match ett av två. Nedsläpp är klockan 19.05.

Skellefteå - Frölunda

18+ år, spela ansvarsfullt, ​Stödlinjen.se​, Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här

Skellefteå hittar vägar att vinna, och har en magisk svit för tillfället med 12 raka segrar och spelar en magisk fin ishockey. Nu är det dags för CHL, en turnering där Skellefteå har gått in för. I gruppspelet vann man gruppen före Davos. I åttondelen lottades man mot Zürich, som har ett starkt lag på pappret. Skellefteå vann båda mötena och gick enkelt vidare till kvartsfinal. Skellefteå har aldrig gått längre än till semifinal i CHL.

Frölunda har alltid prioriterat denna turnering, vid sju tillfällen har CHL avslutats och Frölunda har vunnit fyra av dessa. Frölundas form är bra, sju segrar på de åtta senaste matcherna är bra siffror. I gruppen kom man endast tvåa, bakom Mountfield. Som sagt, Roger Rönnberg vill ha resultat i CHL och det har visat sig vara viktigt för Frölundas resultat även i SHL.

Det är otroligt jämnt mellan dessa lag när det kommer till head to head. Vid de tio senaste matcherna har Skellefteå vunnit fem och Frölunda vunnit fem. Noterbart är att endast vid två av tillfällena har något lag vunnit med uddamålsseger. Frölunda vann senast uppe i Skellefteå med säkra 5-2.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensivt skickliga

Skellefteå har ett mycket bra lag på pappret, men har haft båda sina målvakter borta i de senaste matcherna. Det har gjort att Alexander Hellnemo har fått chansen och tagit den också. I CHL denna säsong är det Hugg och Max Lindholm som gått bäst medan i SHL är det Pudas, Möller och Johnson. Jonathan Pudas är en av Europas bästa backar och spelar snart i NHL.

Frölunda hade manfall på backsidan i senaste matchen och fick spela på fem backar. Det är dock inte samma backuppsättning mot Skellefteå. Max Friberg och Ryan Lasch ligger etta och tvåa i den interna poängligan i såväl SHL som CHL. Jere Innala har visat att han är en riktigt frisk fläkt. Backsidan ser ljus ut sedan Andreas Borgman gjorde comeback från skada. Christian Folin och Petteri Lindbohm är ruggigt tuffa att möta. Lars Johansson börjar komma in i grejerna på riktigt.

Första matchen av två i CHL, brukar sällan på kioskvältare. Skellefteå och Frölunda känner varandra väl och båda lagen har en mycket fin defensiv. Skellefteå har släppt in fyra mål på sina tre senaste hemmamatcher. Frölunda är också tighta bakåt, och har fått igång Lars i kassen. Mycket tyder på en tight batalj och Roger Rönnberg vill ha ett bra resultat med sig till Göteborg. Under 5.5 är ett mycket bra drag här.

  100 kronor gratisspel

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1,71
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 19:05, tisdag den 6 december 2022
TV:  []
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: