Speltips Skellefteå – Tappara 5/10: Svarta fåret

Simon Pålsson Publicerat: 5 oktober 2021

Risken finns att Skellefteå AIK blir det enda svenska laget som inte tar sig vidare till Champions Hockey League-slutspelet. Nu möter man Tappara.

Skellefteå AIK - Tappara

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leksands IF är redan klara för slutspelet, Frölunda har allting i egna händer, Rögle BK ska inte kunna klanta bort möjligheten och Växjö Lakers är vansinnigt starka såväl i SHL som ute i Europa för tillfället. Fyra svenska lag som jag tror tar sig till slutspelet i Champions Hockey League.

Men kvar finns ett femte svenskt lag – Skellefteå AIK. Med två omgångar kvar att spela i gruppspelet är man utanför slutspelsplats och måste nu vinna mot Tappara för att inte missa slutspelet.

Två raka matcher mot finska Tappara står på schemat och Skellefteå AIK har allt i egna händer till den mån att man bara behöver vinna båda matcherna för att säkert ta sig till slutspelet. Men efter noll poäng mot Lugano har man låtit både Lugano och Tappara rycka i tabellen.

Eisbären Berlin är det fjärde och sista laget i den här gruppen, men förutom Sönderjyske Ishockey från Danmark är man det lag som presterat sämst i hela turneringen. Faktum är att man har släppt in 21 mål på fyra omgångar och inte tagit mer än en enda poäng. Och detta är det enda laget som Skellefteå AIK lyckats ta poäng mot hittills.

Med andra ord behöver Skellefteå AIK nu resa sig i skarpt läge och vinna två raka matcher mot Tappara för att inte drömmen om slutspel ska vara dö. Det vore också lite pinsamt att vara det enda svenskt laget som bommar chansen.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Formen talar för Skellefteå AIK

Vad som däremot talar för Skellefteå AIK är att man i mina ögon är ett klart bättre lag nu än när man spelade de första gruppspelsmatcherna i CHL i början på september månad.

Nu på slutet har Skellefteå AIK två raka tunga 4-0-vinster, mot rivalerna Linköping och Färjestad, vilket också tyder på att Skellefteå AIK är någonting på spåren.

Men Tappara är ett tufft motstånd och man står på fyra raka vinster efter fyra omgångar. Det är ingen slump, även om man i för sig vunnit två efter övertid, och i för sig spelat två matcher mot jumbon Eisbären Berlin också.

Tappara är ingen omöjlighet att slå, men Skellefteå AIK måste vinna hemmamatchen för att det här inte ska dö direkt. Det bär man också ha goda chanser att göra.

Skellefteå AIK moneyline (vinna antingen under ordinarie tid eller efter förlängning) ger 1.83 gånger insatsen hos Bethard och blir vårt speltips här. Jag litar på Skellefteå AIK och viljan att vinna den här matchen.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Skellefteå AIK moneyline
Odds: 1.83
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:05, tisdag 5 oktober 2021
TV:  svtplay logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: