Speltips Tappara – Rögle 13/12: Nu ska det avgöras

Oskar Jörnevik Publicerat: 13 december 2022

Tappara tar sig an Rögle i andra matchen i kvartsfinalen av CHL. Matchen spelas tisdagen den 13 december med nedsläpp klockan 17.35.

Tappara - Rögle

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Tappara har gått riktigt starkt på slutet och har bra häng i toppen av SM-Liiga. Det är bara tre pinnar till ledningen och då har Tappara tre matcher mindre spelade. I CHL har man också gått bra och man fick även med sig ett fullt godkänt resultat från Ängelholm förra veckan, 3-2 i baken efter match ett. Tappara har fem raka segrar i ligan på hemmaplan, och formen pekar spikrakt uppåt.

Rögle får inte riktigt till det, ligger riktigt illa till i SHL, bara en pinne ner till det negativa kvalet och formen är inte alls god då man har tre raka nederlag i SHL och svårt att få in pucken. På bortaplan har Rögle varit dåliga på slutet och bara fått med sig en seger på de fem senaste bortakamperna. Rögle har dock en ledning att gå på i kvartsfinalen här.

Det har varit enormt tighta historier när dessa lag spelar. De har spelat två matcher mot varandra, ena var i CHL finalen, förra säsongen, då vann Rögle med 2-1 efter en jämn match. Den andra var under förra veckan i Ängelholm, då vann Rögle också med uddamålet men med 3-2 och då var det också en jämn historia.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vem tar kommandot?

Tappara har fått igång sina ledande spelare här på slutet. Jori Lehterä leder den interna i ligan på mycket fina 28 pinnar. I CHL är det svensk-bekantingen Niko Ojamäki som leder på sju gjorda poäng. Det finns sparkapital i Geoff Platt, han står endast noterad för 2+5 i ligaspelet efter 22 fighter.

Rögle har tunga skador på Ted Brithen och Dennis Everberg. Adam Tambellini leder den interna poängligan i såväl SHL som CHL. Marco Kasper går mot en bra säsong men det finns verkligen sparkapital i herrar som Daniel Zaar, Anton Bengtsson och Linus Sandin. Backsidan är det William Wallinder som får det bästa betyget så här långt.

Nu ska det avgöras, dessa två lag känner varandra på ett bra sätt och de två tidigare matcherna under 2022 har varit tighta och jämna. Rögle har ett mål att gå på och kommer spela defensivt och stänga igen ytor. Jag tror på en tuff och jämn batalj och målen kommer utebli. Får Tappara in ett mål kommer laget inte tokköra, då man är garanterade förlängning vid ett målsseger. Under 5.5 mål är ett mycket bra spel och har gått in 100% mellan dessa lag.

  Upp till 1250 kr i spelkrediter

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1,65
Bolag: Bet365
Spelstopp: 17:35, tisdag den 13 december 2022
TV:  []
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: