Speltips Tappara – Zug 10/1: Fina offensiver

Oskar Jörnevik Publicerat: 10 januari 2023

Tappara möter Zug i den första semifinalen av två under tisdagen den 10 januari 2023 med nedsläpp klockan 17.30.

Tappara - Zug

18+ år, spela ansvarsfullt, ​Stödlinjen.se​, Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här

Tappara har varit stabila under hela säsongen, har tagit sig till semifinal i CHL samt ligger tvåa i den finska ligan. Formen är också den god för finnarna då man har tre raka vinster. Hemma i Tampere är man riktigt fina och har endast förlorat en gång på de 13 senaste matcherna, vilket tyder på enormt bra hemmafacit. I gruppspelet i CHL var det inga snack om att Tappara var det bästa laget, man har fram till semifinalen slagit Davos och Rögle. Det är alltså ett starkt finländsk lag som ställer sig på isen inför den första semifinalen.

Zug har det desto tyngre i ligan och ligger ”endast” på en nionde plats. Det är framförallt defensiven som varit lite svajig och man har redan släppt in över 100 mål i ligan, vilket är mycket. I europaspelet har det gått mycket bättre och i gruppen hade man fina målskillnaden på 26-9 och sex raka segrar. I åttondelen körde man över Munchen och i kvarten fick Mountfield sig ett respass. Formen är inte den bästa för Zug, med två segrar på de sex senaste matcherna.

Lagen har mötts vid fyra tillfällen tidigare, då också under CHL, men i gruppspel. Senaste matcherna var 2019, där ena matchen slutade 3-1 till Zug och den andra slutade 3-3. De två andra matcherna spelades under 2015 och då vann Tappara båda, en med hela 7-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Starka offensiver

Finnarna har ett riktigt stark offensiv att tillgå med herrar som Jori Lehterä, Niko Ojamäki och Veli Matti Savinainen. Bröderna Davidsson finns också i laget, bröderna började säsongen i HV71 men spelar nu i Finland och de har gjort en bra start i sin nya klubb. Backsidan innehåller ett par herrar som gör mycket poäng och då tänker jag framförallt på svenska Maksim Matuschkin och Valtteri Kemiläinen som lirade i Rögle förra året. Christian Heljanko har varit otroligt bra i CHL medan Vilho Heikkinen har varit otroligt bra i SM-Liiga.

Zug har ett otroligt namnkunnigt lag, men saknar backarna Niklas Hansson och Nico Gross till matchen. Den offensiva kraften drivs av bland annat Carl Klingberg, Peter Cehlarik, Justin Adbdelkader, Jan Kovar och Gregory Hofmann. Defensiven är inte den starkaste, men det finns backar som håller mycket hög klass och då tänker jag framförallt på Christian Djoos och Adam Almqvist. Leonardo Genoni är en bra målvakt men har haft det tufft i ligan och har inte tagit sig över 90 % i räddningar.

Det är på pappret en mycket öppen historia där jag tycker att Zug har det bättre laget på pappret när det kommer till offensiven medan Tappara har det bättre laget när det kommer till defensiven. Första matchen av två spelas i Finland och jag tror på en väldigt öppen historia mellan två lag som har haft det tufft defensivt i det senaste matcherna. Över 5.5 mål är mycket troligt här, Tappara har fixat den linan i tre av sina fyra senaste matcher. Tittar vi på Zugs del så har det blivit över 5.5 mål i lagets sex senaste matcher. Oddsen på överspelet är otroligt fina och synas.

  100 kronor gratisspel

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 2,43
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 17:30, tisdag 10 januari 2023
TV:  []
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: