Speltips TPS – Växjö Lakers 5/10: Högt odds

Simon Pålsson Publicerat: 5 oktober 2021

Växjö Lakers behöver vinna borta mot TPS Turku för att ta sig vidare i Champions Hockey League. Vi rekar med odds den 5 oktober 2021.

TPS Turku - Växjö Lakers

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog är det lite märkligt när man studerar oddset inför mötet mellan Växjö Lakers och TPS Turku, att spelbolagen verkar så pass överens om att det här kan bli en väldigt jämn historia som kan sluta lite hur som helst.

I våra ögon är det snarare uppenbart att Växjö Lakers är ett rakt igenom bättre lag, både kollektivt, men framförallt när det kommer till individuella spelare. Det är väl egentligen bara motivationen som kan vara en faktor.

Växjö Lakers har kanske inte imponerat vansinnigt mycket hittills, men sju poäng på fyra omgångar räcker till andraplatsen, som innebär slutspel. En vinst här är nästan tvunget, för att den vägen inte riskera att HC Sparta Prag går om laget i tabellen.

Dessutom bör man ha med sig att Växjö Lakers vann med TPS Turki senast det begav sig, då säsongen 2018. 5-2 slutade den matchen på bortaplan och nu väntar två raka matcher mot gruppens sämsta lag.

TPS Turku har nämligen fyra raka förluster, har flest insläppa mål och har gjort minst antal framåt. Det finns inte mycket som talar för att man slår Växjö Lakers – mer än att Växjö Lakers kanske inte prioriterar matchen skithögt. Men det borde man.

PROVA COMEON – FÅ 100 KRONOR BONUS! ComeOn är starka på marknader som andra inte tar på lika stort allvar. Gillar du höga odds när du spelar? Då är ComeOn något för dig. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos comeon!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Odds i CHL-gruppspelet

Det är också alldeles uppenbart att det återigen finns ett par individuellt väldigt framstående spelare i Växjö Lakers och om man ska kunna försvara sin fina säsong från i våras behöver man låta dessa spelare få mycket utrymme igen. Det gäller egentligen både i SHL och i Champions Hockey League.

Allra mest sticker ut en sådan som Richard Gynge ut, med sina 13 poäng på sju omgångar i SHL, varav totalt sex mål redan. I samma kedja hittar vi också Robert Rosén, som har samma poängskörd, men då primärt via assist.

Det är två spelare som jag tror det kommer att pratas om hela säsongen och även i CHL-sammanhang är det spelare som kommer att synas och höras. Det är jag ganska övertygad om faktiskt.

Det må vara på bortaplan, men jag tror att Växjö Lakers går på knock här och försöker vinna här igen. Det är trots allt mot gruppens svagaste lag.

Växjö Lakers moneyline (vinna matchen inklusive förlängning) spelas till överraskande höga 1.71 gånger insatsen hos ComeOn.

  Rygga spelet hos comeon – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Växjö Lakers moneyline
Odds: 1.71
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 18:05, tisdag 5 oktober 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: