Speltips Zug – Tappara 17/1: Hemmalaget måste öka

Oskar Jörnevik Publicerat: 17 januari 2023

Zug möter Tappara i den andra semifinalen av CHL, Tappara har två måls ledning efter första mötet. Matchen spelas under tisdagen den 17 januari 2023 med nedsläpp klockan 20.15.

Zug - Tappara

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Zug har blandat och gett en hel del under säsongen, lite likt Luleå. I CHL har man varit riktigt vassa och i den inhemska ligan mindre stabila. Efter 35 omgångar i den Schweiziska ligan har man ”endast” spelat ihop 52 pinnar, och ligger på en nionde placering. Formen är dock på uppåtgående och man har på de fyra senaste matcherna vunnit tre, och spelet har varit riktigt bra. Zug har spelat fem hemmamatcher i CHL och vunnit alla fem, och man är ett erkänt starkt hemmalag.

Tappara har varit riktigt starka under hela säsongen och har en stabil andra plats i ligan och varit lysande i Europa-spelet. På bortaplan har man varit riktigt bra och endast förlorat en match i CHL, det mot Rögle i kvartsfinalen. I ligan är man det näst bästa laget på bortais. Tappara är ett mycket lurigt lag att möta, då man är riktigt starka defensivt och skickliga offensivt. Tappara reser till Schweiz med sex raka vinster i bagaget och en 2-0 ledning att gå på. Dock är det alltid lurigt att spela på resultat, framförallt mot ett starkt offensivt hemmalag.

Dessa lag har mött varandra vid fem tillfällen, dock är fyra möten från 2015 och 2019, och det är svårt att dra någon slutsats kring de matcherna då lagen byts ut. Dock så spelade man mot varandra förra veckan, då vann Tappara med 2-0 i en väldigt jämn match, där jag tyckte man kände på varandra och ingen jättesatsning offensivt egentligen. Skotten skrevs till 25-21.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmalaget har ett fint lag på pappret

Zug har ett mycket namnkunnigt lag på pappret, men saknar viktiga backen Niklas Hansson. Offensivt kryllar det av skickliga spelare, i toppen av den interna poängligan hittar vi namn som Gregory Hofmann, Jan Kovar, Peter Cehlarik och Brian O’Neill. Lägg också till grovjobbare som Carl Klingberg, Zugs offensiv håller toppklass. Defensiven är det lite skralare men långt i från dålig. Christian Djoos håller hög klass och Adam Almqvist kommer tillföra mycket. När Niklas Hansson kommer tillbaka får man även en stark defensiv.

Tappara har ett mer jämt och bredare lag än Zug, där alla fyra kedjor håller riktigt hög nivå. Jori Lehterä är en av CHLs bästa spelare och har gjort en poäng per match i den defensiva SM-Liiga. Niko Ojamäki har varit bäst, när det kommer till poängen i CHL, med sina elva pinnar på elva matcher. Defensiven är solid, åtta på pappret starka backar, där ingen sticker ut nämnvärt. Målvaktssidan är stark och första keepern i Christian Heljanko har varit fullständigt lysande i Europa-spelet.

Nu är det så att detta möte är långt ifrån avgjort. Räkna med att Zug ligger på från minut ett, och Zug har en otroligt bra offensiv och kan mycket väl hämta in ett tvåmålsunderläge. Dock så kommer defensiven bli lidande, och räkna med att Lehterä och Company kommer vara snabba att kontra. Första mötet som spelades i Finland var väldigt låst och inga jättechanser skapades. Jag tror på en matchbild som är tvärtom under tisdagen, ofta blir det så i dessa dubbelmöten där ena laget måste framåt. Över 4.5 mål i matchen är mycket troligt, till ett fint odds.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 4.5 mål
Odds: 1,75
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:15, tisdag 17 januari 2023
TV:  []
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: