Speltips AIK – BIK Karlskoga 6/1: Två olika formkurvor

Oskar Jörnevik Publicerat: 6 januari 2023

AIK möter Karlskoga i en intressant match där AIKs formkurva pekar uppåt medan gästernas pekar neråt. Matchen spelas under fredagen den 6 januari 2023 med nedsläpp 15.00.

AIK - BIK Karlskoga

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK har haft en lite stökig säsong så här långt. Gnaget har på pappret ett vasst lag med många spetsspelare. Starten på säsongen har inte varit bra men på senare tid har AIK spelat upp sig. Personligen tror jag att vinsten i mellandagarna mot Djurgården var vändpunkten för, det följdes upp med en bortaseger mot Västervik och nu är laget på en tionde plats. AIK har varit dåliga defensivt under säsongen men har bara släppt in ett mål på de två senaste matcherna och AIK är på gång som sagt.

Ett Karlskoga som ligger topp sex men har inte riktigt fått igång spelet. Målet för Karlskoga är att komma topp sex, vilket man gör med sex poäng tillgodo. Karlskoga är det tredje bästa laget på bortais i serien. Karlskoga har inte riktigt fått till offensiven och inte varit så starka i defensiven som förra året. Karlskoga reser till Stockholm med två raka nederlag i bagaget.

Karlskoga har fem raka segrar mot AIK och har vunnit fem av de sex senaste matcherna i Stockholm. Lagen har möts en gång under säsongen och då var det Karlskoga som drog det längsta strået, efter en oerhört jämn historia.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stark spelats

AIK har en ruggigt bra spets med herrar som Richard Gynge och Daniel Muzito-Bagenda som håller SHL-klass. Även Zion Nybeck går mot en vass säsong. Backsidan är det Erik Flood som gjort flest poäng med sina 1+17. Alfred Barklund har tagit för sig mer och är en mycket start defensiv kugge i AIK. Claes Endre har varit otroligt bra de två senaste matcherna.

Karlskoga har ”endast” fem herrar på skadelistan. Albin Eriksson och David Lilja ligger i toppen av den interna poängligan. Markus Modigs har mycket hockey inom sig men inte riktigt fått ut det maximala. Backsidan vad Henrik Larsson sjuk senast och han är Karlskogas bästa back. Arvid Aronsson är min personliga favorit, stark på puck och spelar tufft. Marcus Hellgren och Lars Volden är två riktigt fina målvakter.

Det är en intressant match mellan två lag som har intressanta lag på pappret. AIK ser mycket bra ut för stunden med två raka segrar och en defensiv som är bra. Karlskoga har på senare tid varit ganska risiga och inte riktigt kommit upp i standard. Karlskoga har varit svaga offensivt och kommer få jobba rejält på Hovet under fredagen. Jag tror AIK är starkast här och vinner till ett otroligt bra odds.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK vinner
Odds: 2,34
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, fredag den 6 januari 2023
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: