Speltips AIK – HV71 1/10: Chans på revansch

Simon Pålsson Publicerat: 1 oktober 2021

För andra gången den här säsongen ska HV71 och aIK göra upp om tre viktiga poäng i HockeyAllsvenskan den 1 oktober 2021.

AIK - HV71

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Baserat på de två inledande omgångarna finns det mycket som fortsatt talar för att både AIK Hockey och HV71 är lag som kommer att tillhöra toppstriden i HockeyAllsvenskan under den här säsongen.

HV71, som ramlade ner från SHL förra säsongen och som nu har lyckats behålla en stark spelartrupp till den här säsongen, har öppnat planenligt med två raka vinster. Dels hemma mot AIK i premiären (3-2) och nu senast med komfortabla 4-1 hemma mot Västerås SK.

På fredagskvällen åker man upp till huvudstaden för det som blir säsongens första bortamatch och det blir intressant att se hur man förhåller sig till sådana matcher i den här serien. Min tanke är att man känner sig så pass överlägsna att det inte kommer att frambringa någon större förändring i taktik och approach till matcherna.

HV71 har visat en fin offensiv hittills och frågar vi spelbolagen finns det ingen anledning att omvärdera det favoritskap som man har haft inför alla matcher. Det är fortfarande HV71 som gäller som favoriter här.

Däremot tycker jag att AIK Hockey visade i premiären att man kan såra laget och på sin egen hemmaplan bör man vara ännu giftigare.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Underskatta inte AIK Hockey

Det nya slutspelsupplägg som lanserades i HockeyAllsvenskan förra säsongen har gjort att det är en annorlunda säsong som nu väntar, med mindre fokus på grundserien och ett slutspel i slutskedet av säsongen som blir helt avgörande.

En aning orättvist, kan tyckas, att det inte spelar särskilt stor roll hur man presterar hela vintern när vårens slutspel väl kommer. Det är då det gäller att vara som allra bäst.

Min övertygelse är att såväl HV71 och AIK Hockey är bra nog för att enkelt ta sig till slutspelet, men formen, skadeläget, truppsituationen och tillfälligheterna just slutspelsveckorna är betydligt mer avgörande än den här matchen exempelvis.

Det gör att jag tror att både HV71 och AIK Hockey tar sig an sina matcher så här i början med en ganska avslappnad inställning. Nu vill hemmalaget såklart gå för revansch och i mina ögon bör man ha en ganska god chans att göra det. Senast imponerade man med klara 5-1 borta mot Mora IK.

AIK Hockey vinner (inklusive övertid) spels till 2.70 gånger insatsen hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK Hockey vinner (inklusive övertid)
Odds: 2.70
Bolag: 888sport
Spelstopp: 19:00, fredag 1 oktober 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: