Speltips AIK – Modo 13/1: Formtoppat hemmalag

Oskar Jörnevik Publicerat: 12 januari 2023

AIK har varit riktigt bra på slutet, möter nu seriens gigant Modo under fredagen den 13 januari 2023, med nedsläpp klockan 19.00.

AIK - Modo

18+ år, spela ansvarsfullt, ​Stödlinjen.se​, Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här

AIK har efter det andra derbyt lyft sitt spel rejält och har nu fyra raka segrar och lyfter rejält i tabellen. AIK ligger nu åtta i tabellen och har hela sex pinnar ner till jagande lag (lag 11-14). AIK har varit svaga defensivt under säsongen men har spetsat till det rejält under de senaste fyra matcherna och endast släppt in tre mål och släpper knappt till chanser. AIK har varit bra under hela säsongen på Hovet, och 33 av lagets 45 pinnar kommer just från hemmaspel. Sju segrar på de nio senaste hemmamatcherna bevittnar om ett mycket stabilt hemmaspel. I de tre senaste hemmamatcherna har de vunnit mot Karlskoga, Mora och Djurgården. AIK tillsammans med Västerås måste lag som BIK Karlskoga, Mora och Djurgården (topp sex) se upp med.

Modo har gjort en perfekt dryg halva av säsongen och nästan redan spikat serievinsten. Modo har gjort näst mest mål i serien och släppt in minst, det finns egentligen inget i spelet att klaga på. Formen är dock inte den bästa för Modo, då man endast har en seger på de tre senaste bataljerna. Modo har nio poäng ner till tvåan, med en match mindre spelad. Modo är bäst på hemmaplan och bäst på bortaplan i serien. Nu till det negativa för Modo, på slutet har det inte alls sett bra ut då man har två raka bortaförluster och inte nog med det, Modo släpper in mycket mål. 16 insläppta mål på de fyra senaste matcherna, det är otroligt mycket för att vara Modo. Har laget slappnat av?

AIK vann premiären mot Modo med 6-5 efter straffar uppe i Örnsköldsvik. Det var en riktigt svängig historia där AIK gjorde fyra mål i mittenakten. Match nummer två var ingen rolig historia för AIK, Modo vann med förkrossande 7-0 och det var inget snack om vilka som var bäst i den matchen. I början av december 2022 spelades match tre, och det vara en mycket jämn historia där tillslut Modo vann med 4-2, efter två sena mål. Det brukar bli heta tillställningar när lagen möts, men det är Modo som har ett övertag om vi tittar på de tio senaste kamperna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fina offensiver på båda lagen

AIK har ett bra lag på pappret, framförallt offensiven. Richard Gynge och Daniel Muzito-Bagenda håller SHL-klass och leder AIK offensivt. Även herrar som Oscar Nord, Adam Rockwood och Zion Nybeck har gjort det riktigt bra. Maksims Semjonovs har inte riktigt kommit igång, där har AIK en mycket fin målskytt. Defensiven har på senare tid hållit mycket hög klass och jag tycker herrar som Eric Norin, Filip Windlert och Erik Flood är riktigt bra backar, och viktiga för AIK. Claes Endre har varit fullständigt lysande de senaste veckorna, den tilltänkta förstakeepern Niklas Lundström är skadad.

Modo har ett av seriens absolut bästa lag på pappret. Dock så har man haft skador på viktiga spelare och fick även nya under onsdagen. Modo har fyra forwardsformationer som levererar, det går egentligen inte att ta ut enskilda spelare då det är väldigt jämt när det kommer till poäng. Det är backarna David Bernhardt och Pontus Näsén som sticker ut poängmässigt, etta och tvåa i den interna poängligan. Om inte Modo tar klivet upp, är nog dessa herrar förlorade för hockeyallsvenskan. Daniel Brickley hade -2 i sin premiärmatch för Modo. Burväktaren Kristers Gudlevskis har meriter från både NHL och KHL, och har gjort en mycket bra säsong för Modo.

Modo är stora favoriter om vi kollar oddsen, jag håller dock ett varningens finger för Gnaget här, fyra raka segrar säger något. Modo har dippat lite på slutet och saknar ett par viktiga pjäser. +1.5 på AIK till ett mycket bra odds ser jag som mycket trolig utgång i denna kamp. AIK har är ett av få lag som slagit Modo under säsongen. Modo måste stoppa blödningen och kommer spela defensivt i denna fight tror jag, det kommer ge herrar som Muzito-Bagenda och Gynge ytor, och det blir sällan bra. AIK förlorar inte med två puckar på ett hyfsat välfyllt Hovet, där AIK varit bra under säsongen.

  100 kronor gratisspel

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK +1.5
Odds: 1,70
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 19:00, fredag 13 januari 2023
TV:  cmorelivetva logo
Stream: 

Jämför odds: