Speltips AIK – Modo 17/2: HockeyAllsvenskan

Simon Pålsson Publicerat: 17 februari 2021

AIK Hockey mot Modo Hockey är vad som gäller onsdagen den 17 februari 2021 när HockeyAllsvenskan är tillbaka med en nästan full omgång.

AIK Hockey - Modo Hockey

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är sällan som vi får se helt fulla omgångar under den här säsongen i Hockeyallsvenskan och samma mönster går egentligen att känna igen från SHL, även om det på tisdagskvällen är en helt full omgång i landets högsta serie.

Det har att göra med spelschemat den här säsongen, som inte är det fullt naturliga, och som ofta kantas av en eller ett par flyttade matcher. Det har i perioder varit värre, i takt med att smittspridningen i samhället har ökat, men just nu är det relativt lugnt.

Det här gör också att tabellen runt om i ligorna haltar en aning, även om just den biten också har lugnat sig när det kommer till HockeyAllsvenskan.

Merparten av lagen ligger på 41 spelade matcher, och det är precis vad både Modo Hockey och AIK Hockey har spelat inför lagens möte den här onsdagen.

AIK Hockey har prickat formen

Flera gånger om den här säsongen har vi återkommit till att hylla AIK Hockey, som haft en sällan skådad scenförändring den här säsongen, från att tippas i botten till att klättra sakta men säkert upp på slutspelsplats.

AIK Hockey har i för sig bara tre poäng ner till att missa slutspelsfasen, men att man överhuvudtaget är på den övre halvan sett till säsongsinledningen, förra säsongen och förväntningarna är ett smärre mirakel.

Modo Hockey är hela 20 poäng bakom AIK Hockey, och vem hade kunnat ana det inför säsongen? Eller vid den här tiden förra året? Det svänger otroligt snabbt i HockeyAllsvenskan.

AIK Hockey spelade mot Modo Hockey så sent som för två veckor sedan, och vann då bekvämt med 4-2 på bortaplan. Det tycker jag bevisar klasskillnaden mellan lagen. AIK Hockey har sedan dess vunnit mot fjolårsdominanterna Timrå IK och IF Björklöven i raka matcher.

AIK Hockey vinner (ordinarie tid) spelas till 1,83 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK Hockey vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,83
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, onsdag 17 februari 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: