Speltips AIK – Tingsryd 18/1: Viktig match

Oskar Jörnevik Publicerat: 18 januari 2023

AIK har spelat bättre på slutet och det har även Tingsryd gjort, matchen spelas under onsdagen den 18 januari 2023 med nedsläpp klockan 19.00.

AIK - Tingsryd

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

AIK har varit riktigt vassa på slutet och ligger nu på en åttonde plats i ligan, vilket även betyder att man efter avslutad serie får spela kvalet uppåt, men det återstår fortfarande många matcher. Som spelet sett ut de senaste fem omgångarna är de nio poängen till topp sex inte helt omöjligt att nå. Framförallt har AIK spetsat till defensiven. AIK har fyra vinster på sina fem senaste matcher, torsken kom i senaste omgången mot ett starkt Modo. AIK har på pappret ett vasst lag och kan mycket väl hämta in glappet på nio pinnar till topp sex.

Tingsryd har haft en tuff säsong, både med spelet och med alla skador. Skadeläget så dock mycket ljusare ut och Tingsryd har varit mycket bra på slutet. Tingsryd har spelat sig ifrån det negativa kvalet och ligger nu på en elfte plats i tabellen. Det är topp 10 i ligan som får chansen till spel uppåt, och Tingsryd är i skrivande stund bara en målskillnad från att vara topp tio. Tingsryd har fyra segrar på de fem senaste matcherna, och tre raka segrar. Så, det är ett formstarkt småländskt lag som kommer till Stockholm.

Lagen har mötts två gånger under säsongen, ena gången vann Tingsryd efter fulltid och ena vann AIK efter straffar, båda matcherna har spelats i Tingsryd. Det har historiskt sett varit väldigt jämnt mellan lagen, men det är ett AIK som har en ledning på 6-4 i matcher på de tio senaste matcherna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stark defensiv på slutet

AIK har på pappret ett väldigt stark spets, där ett par herrar inte hade gjort bort sig i SHL. Då tänker jag framförallt på Richard Gynge och Daniel Muzito-Bagenda, som är riktigt bra för stunden. Även Adam Rockwood, Zion Nybeck och Oscar Nord har varit skickliga framåt och är viktiga för AIKs offensiva spel. Defensivt finns det också många skickliga spelare, tyvärr för AIKs del är Alexander Deilert skadad. Det finns dock defensiva kuggar i Filip Windlert och Alfred Barklund. Det finns även offensiva backar i Eric Norin och Erik Flood. Målvakten Claes Endre har varit riktigt bra i Niklas Lundströms frånvaro.

Tingsryd hade massvis med skador för ett par månader sedan och fick låna in spelare från ettan för att genomföra matcherna. Skadelistan är mycket ljusare nu och det syns också på Tingsryds spel. Anton Gradin har varit lagets bästa spelare offensivt under säsongen. Jag tycker spelare som Daniel Öhrn, Ryan Gropp och Felix Olsson är väldigt intressanta. Backsidan har spelat upp sig på slutet och där får Jacob Lundegård otroligt mycket speltid och han gör sällan fel. Simon Åkerström är en skicklig back och har gjort 15 poäng framåt så här långt.

Om denna match hade spelats för en månad sedan hade det varit en ångestmatch. Nu är det en match mellan två lag som har en bra form och är på väg uppåt i tabellen. Båda lagen har varit mycket stabila i defensiven i de fem senaste matcherna och har knappt släppt in mål(mot vad de brukar göra). Tror på en hård och tät tillställning på Hovet, där inget lag vill gå bort sig. Under 5.5 mål till ett mycket fint odds tror jag stenhårt på. Det är en otroligt viktig match för båda lagen, och därför tror jag som sagt på en tät match med få målchanser.

  Upp till 1250 kr i spelkrediter

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1,85
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, onsdag 18 januari 2023
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: