Speltips AIK – Tingsryd 19/3: Matchboll

Simon Pålsson Publicerat: 19 mars 2021

AIK Hockey har redan i den andra matchen matchboll mot Tingsryds AIF och kan ta sig till slutspelet i Hockeyallsvenskan 2021.

AIK Hockey - Tingsryds AIF

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Precis som väntat, åtminstone enligt det speltips vi skrev inför matchen, blev det första mötet mellan AIK Hockey och Tingsryds AIF väldigt öppet och AIK Hockey kunde till slut vinna med 4-2 på bortaplan.

Det innebar att speltipset på över 5,5 mål satt som en smäck och inför den andra matchen är det gott gry igen. Känslan är att vi mycket väl kan pricka rätt på ett nytt speltips – men tankarna går lite annorlunda inför det här mötet.

Märk väl att det här är en slags åttondelsfinal inför vad som komma skall i slutspelet, där AIK Hockey nu försöker spela sig rakt in i slutspelet genom att slå ut Tingsryds AIF över tre matcher. Att man har 1-0 att gå på redan innebär att AIK Hockey redan nu har ena foten i en kvartsfinal.

Vilket lag man får möta där återstår att se, men det är ingen vild gissning att vinnaren här får antingen BIK Karlskoga eller möjligen Timrå IK. Med andra ord en tuff lottning, men varför ge upp på förhand?

AIK Hockey har nu vunnit fyra av sina fem matcher mot Tingryds AIF den här säsongen och det ger ett bastant psykologiskt övertag att gå på inför den här matchen.

AIK Hockey är ett bättre lag

I mina ögon råder det ingen större tvekan om att det är AIK Hockey som är det bättre laget här, vilket de inbördes mötena under hela säsongen egentligen påvisar. Å andra sidan slutade båda lagen på exakt 76 inspelade poäng i den hockeyallsvenska tabellen.

Men en sak man ska ha med sig är att AIK Hockey har gjort en mäktig resa under säsongen, med en riktigt usel fjolårssäsong, en deppig inledning på den här säsongen och nu en uppryckning när det behövdes som mest.

AIK Hockey har den viktige spelaren Max Lindholm som en nyckelspelare här, men en styrka är att man har över sex forwards som har gjort minst tio mål den här säsongen. Nu hoppas jag att dessa spelare fortsätter att kliva fram.

AIK Hockey moneyline spelas till 1,68 gånger såsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos leovegas – Hämta 100 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK Hockey moneyline
Odds: 1,68
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 18:57, fredag 19 mars 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo