Speltips AIK – Västerås 15/10: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 15 oktober 2021

Viktiga poäng står på spel när AIK Hockey tar emot Västerås IK i den sjunde omgången Hockeyallsvenskan. Matchen spelas fredagen den 15 oktober 2021 med nedsläpp kl 19.00.

AIK – Västerås

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Västerås och AIK har inlett säsongen i Hockeyallsvenskan helt okej men båda lagen siktar högre än så. Inför den sjunde omgången står båda lagen på nio poäng, vilket ger en mittenplacering i tabellen.

Fram till onsdagens returmöte mot Västervik får man ändå säga att AIK har levererat. Man hade då två raka segrar mot Almtuna och just Västervik och dessförinnan hade man mött HV71 två gånger. Mot HV spelade man jämnt i båda mötena men föll likväl i båda de matcherna.

I bortamötet mot Västervik senast kom den första egentliga plumpen i protokollet då man föll med 6-3. Hemmalaget vann skotten med 36-22 och segern var rättvist då AIK nog svarade för sin sämsta insats så här långt.

Västerås hade två raka förluster inför mötet mot jumbon Kristianstad i onsdags. Dessförinnan hade man förlorat mot Karlskoga och Södertälje men nu lyckades man bryta den trenden. Västerås besegrade Kristianstad med 3-2 efter att ha tappat en 2-0-ledning. Framförallt övertygade man i power play då man gjorde samtliga tre mål i den spelformen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK har varit bättre än tabellen visar

Förra säsongen var det jämnt mellan AIK och Västerås. AIK vann de två första mötena och Västerås de två senare. Inför den här matchen är förutsättningarna fortsatt jämna då man står på samma poäng.

Som jag ser det är det ändå fördel AIK här. De föll visserligen senast mot Västervik medan Västerås kommer från en knapp seger mot ett Kristianstad som står på noll poäng. Västerås har vunnit samtliga sina tre matcher mot seriens nuvarande bottenlag medan AIK har haft ett lite svårare spelschema.

AIK har slagit Mora, Almtuna och Västervik med ganska klara siffror och totalt sett har man sett klart lovande ut. Den unge tränaren Anton Blomqvist verkar vara rätt man för uppgiften och att döma av det man har presterat hittills kommer AIK vara ett topplag i Hockeyallsvenskan den här säsongen.

På pappret har Västerås ett minst lika bra lag som AIK men man har inte sett lika gedigna ut så här långt. Framförallt har man släppt in lite för många enkla mål. På sex matcher har man släppt in 21 mål och målskillnaden är -1 medan AIK har +5.

Förutsättningarna är som sagt jämna och det finns sällan några givna vinnare i den här serien men jag tycker att det är mycket som talar till hemmalagets fördel här. AIK har helt enkelt sett mer kompletta ut som lag så här långt och jag tror att man kommer att dra det längsta strået. Mitt spel blir således en rak etta, att AIK vinner till 2.10 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK vinner
Odds: 2.10
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, lördag 15 oktober 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: