Speltips AIK – Vita Hästen 30/11: Jämna lag

Oskar Jörnevik Publicerat: 30 november 2022

AIK har nio raka segrar mot Vita Hästen när de möts på Hovet. Matchen spelas tisdagen den 30 november med nedsläpp klockan 19.00.

AIK - Vita Hästen

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK Hockey har väl inte varit jätteframgångsrika de senaste åren, men årets trupp är mycket intressant på pappret, men inga jätteresultat har de visat ännu. Efter 20 spelade matcher ligger AIK på en tionde plats i tabellen, det är tio lag som får chansen att kvala upp till SHL. Av lagets 25 pinnar, har 20 kommit hemma på Hovet, vilket får anses vara att AIK är ett bedrövligt bortagäng. Formen för Gnaget är sådär, då man på de sex senaste matcherna har vunnit tre och förlorat tre.

Vita Hästen har endast varit topp tio i tabellen vid två tillfällen på sju säsonger. Hästarna från Norrköping har dock haft en bra svit i Allsvenska säsonger och aldrig varit nära att åka ur på ett bra tag. Hästen har fått ihop ett bra lag på pappret och startat säsongen på ett fullt godkänt sätt och ligger på samma poängantal som AIK. Hästen är precis som AIK ett mycket svagt bortagäng och man har endast vunnit en match efter 60 minuter på bortaplan denna säsong.

AIK har en fruktansvärt bra svit mot just Vita Hästen, nio raka segrar för Gnaget. Lagen möttes faktiskt bara för någon vecka sedan, och det också på Hovet. Då var det AIK som drog det längsta strået, trots att Hästen ledde med 2-0, en bit in i tredje perioden. Trots att AIK har nio raka matcher vunna mot Hästen, så har flertalet av matcherna varit otroligt jämna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vilka tar nästa steg?

AIK har på pappret en mycket fin offensiv, med spelare som Daniel Muzito-Bagenda, Richard Gynge, Adam Rockwood och Oscar Nord. Det är också dessa herrar som ligger topp fyra i den interna poängligan. Dalibor Dvorsky och Zion Nybeck är två unga herrar som är friska fläktar. Backsidan har också fina namn, då Eric Norin, Erik Flood och Albert Lyckåsen håller hög nivå. Niklas Lundström i mål har börjat spela bättre och har vunnit ett flertal matcher för AIK, bara den närmsta månaden.

Hästen har spelat med 30 spelare under säsongen, vilket är en ganska hög siffra. Marcus Eriksson har slagit rekordet i antalet pinnar i allsvenskan och fortsätter att leverera. Leder interna poängligan på fina 5+13, tvåa är Tanner Macmaster på elva poäng. Patrick Bajkov hämtades från Kristianstad under säsongen har levererat på ett bättre sätt än i KIK, åtta poäng på sina sju matcher i Hästen står kanadicken för. Hästens backsida är inte alls lika meriterad som offensiven, men Eric Hjorth och Erik Ullman får dra ett stort lass. Båda målvakterna står noterade för 91% eller högre, vilket är riktigt bra för ett mittenlag.

Trots att det varit ganska jämn mellan lagen inledningsvis så är det ett AIK som har nio raka segrar mot Hästen. Hästen har också varit ett bedrövligt bortagäng, medans AIK har varit stabila hemma på Hovet. AIK har spelat bättre på sista tiden, men det har även Hästen. Vi tror ändå på att Blomqvists mannar tar en seger på Hovet efter fulltid. Båda dessa lag har varit ett botten/mitten lag på senare tid, AIK har lite vassare trupp för tillfället och vi tror att det är just AIK som tar det lilla extra steget och blir ett mitten/topplag. Oddset på AIK rak finns till fina odds.

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK vinner
Odds: 1.85
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, onsdag 30 november 2022
TV:  []
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: