Speltips Almtuna – Västerås 16/3: Sista omgången

Martin Efvergren Publicerat: 15 mars 2022

Almtuna IS har kniven mot strupen när man tar emot Västerås IK i den sista omgången av grundserien i Hockeyallsvenskan. Matchen spelas onsdagen den 16 mars 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Almtuna – Västerås

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Almtuna IS har en motig säsong bakom sig och nu ska det avgöras om de klarar sig kvar i Hockeyallsvenskan eller om man tvingas kvalspela. Inför den 52:a och sista omgången av grundserien är man på rätt sida om strecket med tre poängs marginal ner till Södertälje. Därtill har man fyra måls bättre än målskillnad SSK.

Efter sju raka förluster tog Almtuna en oerhört viktig trepoängare på bortais mot Kristianstad i onsdags. En stark andra period banade då väg för en stabil 5-1-seger för idrottssällskapet från Uppsala.

Man skaffade sig därmed ett gynnsamt utgångsläge inför den här sista omgången. Samtidigt som den här matchen spelas möter Södertälje Troja/Ljungby borta och behöver då vinna samtidigt som Almtuna förlorar den här matchen. Dessutom behöver man ta igen fyra mål i målskillnadskolumnen.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Motivation slår klass?

För Västerås IK gäller den här matchen desto mindre. De parkerar på en femteplats i Hockeyallsvenskan och den positionen kan inte förändras hur det än går i den här sista omgången.

Västerås har således inställt på ett slutspel där man kommer jaga ett avancemang till SHL. De lär dock gärna avsluta på ett bra sätt och komma med en god känsla inför det som komma skall.

Västerås har också haft lätt för Almtuna på senare tid. Den här säsongen har man vunnit samtliga tre möten med god marginal. Senast för ett par veckor sedan vann man i Almtuna med 4-0, vilket ger att man har vunnit de sex senaste matcherna mellan de här lagen.

VIK gäller också som knappa favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Oddsen jämnas dock ut något av det faktum att Almtuna har så pass mycket mer att spela för.

Almtuna har bara lyckats göra ett mål mot Västerås på tre matcher den här säsongen. Jag tror emellertid att man har goda chanser att stå upp på ett bättre sätt den här gången.

Almtuna kommer från en fin insats då man bara släppte in ett mål mot Kristianstad. Om kan visa upp samma disciplin här så har man goda chanser att hålla Södertälje bakom sig i tabellen. Förutsättningarna talar för att det här kommer att bli en tät batalj och mitt spel blir att det kommer göras under 6 mål (asian handicap) totalt till 1.72 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 6 mål (asian)
Odds: 1.72
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, onsdag 16 mars 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: