Speltips Almtuna – Vita Hästen 14/2: Returmöte

Martin Efvergren Publicerat: 14 februari 2022

Viktiga poäng står på spel när bottenlagen Almtuna IS och HC Vita Hästen gör upp i ett returmöte i Hockeyallsvenskan. Matchen spelas måndagen den 14 februari 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Almtuna – Vita Hästen

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Almtuna IS ligger illa till i Hockeyallsvenskan, men man kommer till det här bottenmöten med en uppåtgående trend. Man har vunnit tre av sina fyra senaste matcher och står nu på 47 poäng efter 42 spelade matcher. I den haltande tabellen ligger man därmed på en elfte plats med två poäng upp till Tingsryd ovanför strecket.

Almtuna och Vita Hästen möttes alltså så sent som i lördags i Almtuna. Det blev en jämn och tät tillställning som slutade med en 3-1-seger för hemmalaget. Det gör att Almtuna nu är tre poäng före Vita Hästen. De sistnämnda har dock hela tre matcher färre spelade.

På så vis är det viss fördel Vita Hästen men de föll alltså i lördags och deras form ser inte så bra ut. Norrköpingslaget besegrade Västervik hemma efter förlängning i den föregående matchen, men det är deras enda seger på de fem senaste matcherna.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Almtuna

Vita Hästen har tagit 44 poäng efter 39 spelade matcher och har alltså tre poäng upp till Almtuna. Samtidigt är avståndet ner till Södertälje som ligger näst sist bara två poäng.

Nu väntar alltså den andra bortamatchen mot Almtuna inom loppet av tre dagar. Viktiga poäng står på spel och det är på många sätt fördel Almtuna. I och med 3-1-segern i lördags har man vunnit båda mötena mot Vita Hästen den här säsongen. När de möttes i Norrköping i september vann Almtuna med 5-4. Därmed har Almtuna vunnit de fem senaste matcherna mot Vita Hästen i Hockeyallsvenskan.

Det är med andra klar fördel Almtuna om vi ser till inbördes möten. De har också den bättre trenden om vi ser till de senaste veckorna. Almtuna har vunnit sina tre senaste matcher på hemmais där man har ett starkt stöd från hemmapubliken.

Vita Hästen har uppenbart svårt för Almtuna och det finns inte så mycket som pekar mot att man kommer att bryta den negativa sviten här. Almtuna var det starkare laget i lördags men det är inte sällan som det svänger 180 grader i ett returmöte i ishockey. Även det här lär bli en jämn batalj men hemmaplansfördelen samt det mentala övertaget tror jag fäller avgörande till Almtunas fördel. Mitt spel blir därför att Almtuna vinner under ordinarie tid till 2.08 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Almtuna vinner
Odds: 2.08
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 14 februari 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmorelive logo

Jämför odds: