Speltips BIK Karlskoga – Almtuna 27/1: Knappar gästerna in?

Oskar Jörnevik Publicerat: 27 januari 2023

BIK Karlskoga vänder hem till Nobelhallen med fyra segrar på de fem senaste, Almtuna på menyn. Matchen spelas under fredagen den 27 januari 2023 med nedsläpp på den klassiska tiden 19.00.

BIK Karlskoga - Almtuna

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway

BIK Karlskoga är alltid ett topplag i Hockeyallsvenskan trots att man långt ifrån har den dyraste truppen. BIK ligger i skrivande stund på sjätte plats i tabellen vilket anses vara godkänt då man haft många skador och sjukdomar under säsongen. Formen på slutet har varit bra, trots att man torskade i den senaste matchen mot Östersund på sudden, innan det hade Bofors fyra raka segrar och är ett erkänt starkt hemmalag i Nobelhallen.

Almtuna gör en mycket bra säsong så här långt och ligger sjua i tabellen, dock ganska långt ifrån sexan Karlskoga. Målet är att klara kontraktet utan kvalspel, vilket ser mycket bra ut för stunden, men det är dock många matcher kvar och ”endast” åtta pinnar ner till kvalplatserna. Almtuna reser till Karlskoga med dålig form, endast en seger på de fem senaste matcherna, men hade innan det fyra raka segrar. Almtuna är ett ruggigt svårspelt lag med många snabba och skickliga spelare.

Almtuna har haft riktigt svårt för Karlskoga på senare tid, dock så vann Almtuna de senaste mötet med klara 4-0, det var dock hemma i Uppsala. Innan det hade Karlskoga nio raka segrar mot Almtuna. Almtuna har vunnit en av de tio senaste matcherna i Nobelhallen och det inte ens under 60 minuter. Senaste tre poängaren för Almtuna i Karlskga kom 2017 i november.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skadelistan börjar ljusna

Karlskoga har som sagt varit mycket skadebenägna under hela säsongen, Sebastian Collberg och Åke Stakkestad spelar nog inget mer denna säsong, två tilltänkta toppspelare. Senast var Wilhelm Westlund och Henrik Larsson sjuka, men kan troligtvis spela under fredagen. David Lilja är riktigt het och Karlskoga bästa spelare just nu tillsammans med Albin Eriksson och nyförvärvet Jesper Kokkonen. Defensivt är det framförallt Henrik ”kingen” Larsson som varit bäst för Karlskogas del. Målvakterna Lars Volden och Marcus Hellgren Smed håller hög allsvensk klass.

Almtuna har tunga skador på Viktor Hertzberg och Jacob Svensson. Almtuna har dock en offensivt namnstark trio i Jesper Norbäck, Georgs Golovkovs och Hampus Harlestam som ligger tvåa, trea och fyra i den interna poängligan. Oskar Asplund, den unga backen leder interna på mycket fina 4+22 och Asplund är nog det sista vi ser i allsvenskan på bra länge tyvärr. Almtuna har en bra backuppsättning med många fina namn, även målvakten Viktor Andrén är en riktigt bra målvakt på denna nivå.

Almtuna reser till Karlskoga med ruskigt svag form och ser inte alls bra ut för stunden, mycket tack vare deras skador på viktiga spelare. Karlskoga gjorde en dålig match senast mot Östersund men kom ändå tillbaka till Karlskoga med en pinne i bagaget. Karlskoga har vunnit nio av de tio senaste mötena med Almtuna och jag tror även man vinner under fredagen. BIK står i knappt 2.00 pengarna, och det ser jag som några tiondelar för högt. Karlskogas offensiv är otroligt mycket bättre än Almtunas för tillfället och där har vi avgörandet. Karlskoga vinner hemma mot ett formsvagt Almtuna.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BIK Karlskoga vinner
Odds: 1,95
Bolag: Betway
Spelstopp: 19:00, fredag 27 januari 2023
TV:  [cmorelive5]
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: