Speltips BIK Karlskoga – Björklöven 16/4: Sjunde avgörande

Simon Pålsson Publicerat: 15 april 2021

Vilka når den hockeyallsvenska finalen? Blir det BIK Karlskoga eller IF Björklöven? Det hela avgörs fredagen den 16 april 2021.

BIK Karlskoga - IF Björklöven

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

3,10 gånger pengarna var oddset när vi inför den föregående matchen mellan BIK Karlskoga och IF Björklöven målade upp gästande BIK Karlskoga som en bra outsider att vinna matchen. 3,10 gånger pengarna på seger inklusive förlängning visade sig vara ett drömodds utan dess like.

BIK Karlskoga dominerade redan från första stund och kunde bekvämt vinna med 5-1 och tog därmed den här matchserien till en sista, helt avgörande match. Sjunde och avgörande möte, med BIK Karlskoga som hemmalag. Kan det bli bättre för en neutral åskådare?

Att det här är två extremt jämna lag har visat sig rakt igenom hela den här matchserien, även om BIK Karlskoga har varit aningen sämre och varit ett klart mer överkomligt lag när det kommer till offensiven. Där har IF Björklöven haft bra koll.

Men det var en sanning som bara gällde fram till senast, när BIK Karlskoga alltså smällde in fem mål och vann med klara 5-1. Det var inte bara en övertygande prestation, det var en vinst som också ger ett välbehövligt eko inför fortsättningen och den avgörande matchen. Ett eko som kommer att kännas i kropparna på alla spelarna i IF Björklöven alltså.

BIK Karlskoga har med det sagt vunnit sina tidigare matcher med uddamålet i den här matchserien och det allmänna intrycket är att man har fått kämpa aningen, aningen hårdare för sina vinster.

Tillknäppt nu?

I en sjunde, helt avgörande, match kommer man otvivelaktigen att minimera risktagandet i båda läger och frågan är om det kommer att passa BIK Karlskoga eller gästande IF Björklöven?

Men en sak är säker och det är att IF Björklöven inte är bekväma med den matchbild som blev senast, när BIK Karlskoga kunde utnyttja stressen i hemmalaget till att vinna, slå på kontring och ösa in mål framåt.

Nu tror jag att både BIK Karlskoga och IF Björklöven gör sitt yttersta för att hålla nere siffrorna. Men tänk också på att vinnaren, oavsett om det blir BIK Karlskoga eller IF Björklöven, sen ska spela en ruggigt tuff matchserie mot Timrå IK om en direktplats till SHL nästa säsong.

En motreaktion från senast? Ja.

En reaktion på att allt ska avgöras? Ja.

Jag tänker mig en mer återhållsam historia här. Under 5,5 mål spelas därför till 2,00 hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 2,00
Bolag: Betfair
Spelstopp: 19:00, fredag 16 april 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: