Speltips BIK Karlskoga – Djurgården 13/1: Het match

Oskar Jörnevik Publicerat: 12 januari 2023

BIK Karlskoga tar sig an Djurgården i en mycket viktig match för båda lagen under fredagen den 13 januari 2023 med nedsläpp klockan 19.00.

BIK Karlskoga - Djurgården

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

BIK Karlskoga, eller Bofors som de också heter har en tydlig topp sex placering men spelet fungerar inte riktigt som laget tänkt sig. Värmlänningarna tog en mycket viktig seger mot Vita Hästen under onsdagen efter tre raka nederlag. Bofors är bara sex pinnar bakom Djurgården, och Karlskogas mål inför säsongen var just en topp sex placering. Något som hackat för Karlskogas del är framförallt offensiven, ”endast” 90 gjorda mål är långt ifrån vad de andra topplagen gjort. Och i Nobelhallen har Karlskoga varit ganska svaga, endast 24 av 52 inspelade poäng kommer från hemmaspelet.

Djurgården skulle dansa sig igenom denna serie enligt många experter, men så enkelt har det inte varit. Djurgården har haft många spelare på skadelistan och många spelare var även bort på JVM under december. Trots det ska inte Djurgården ligga på en femte (delad fyra med Södertälje) plats i tabellen, men de spelarmaterialet. Djurgården har fyra raka nederlag och har inte vunnit sedan derbyt den 27 december. Framförallt har defensiven varit katastrofal de tre senaste matcherna och Djurgården har då släppt in 16 mål. Under onsdagen ledde Djurgården med 3-0 efter första perioden mot Mora, men tappade allt och förlorade efter straffar med 3-4.

Djurgården och Karlskoga har inte spelat i samma serie på bra många år och därför blir det svår att jämföra Head-to-Head statistiken, men det är fördel för Djurgården om jag säger så. Dock har lagen mött varandra en gång under säsongen, det också i Karlskoga, och då drog Djurgården det längsta strået. Djurgården hade i den matchen över tio spelare borta, men gjorde en perfekt insats och vann med klara 5-2.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Klasen på väg tillbaka

BIK Karlskoga har fått ordning på skadelistan, saknas ”bara” fem spelare nu. David Lilja, David Lindquist och Albin Eriksson har varit bra i offensiven, tycker även att Kalle Jellvert är en mycket underskattad spelare. Jesper Kokkonen såg mycket vass ut i sin premiärmatch och fick göra två assist, det behöver Karlskoga. Defensiven är solid med herrar som Arvid Aronsson, Henrik Larsson och Wilhelm Westlund, där Henrik Larsson även gjort många poäng. Målvaktsparet i Lars Volden och Marcus Hellgren håller hög klass och det är Hellgren som har den bättre procenten av de två.

Djurgården har även de fått tillbaka de flesta spelarna, det är Linus Klasen som fortfarande har skavanker, kan vara så att han är spelklar till fredagen. Olle Liss, Marcus Krüger och Daniel Brodin har varit bra för Djurgården i det offensiva. Spelare som John Norman och Ludvig Rensfeldt har inte riktigt kommit upp i nivå. JVM spelarna i Liam Öhgren och Noah Östlund har varit riktigt bra de också. Defensivt så är det framförallt transatlanterna i Stefan Elliott och Cameron Schilling som varit de bärande backarna, även Kevin Karlsson har varit lysande. Carl Lindbom har varit helt lysande för Djurgården, bortsett från förra matchen. Matthew Galajda är ingen dålig back-up det heller.

På förhand är detta en jämn match, då Djurgården som är favoriter har en mycket dålig form. Det är aldrig lätt att komma till Karlskoga och vinna matcher, framförallt inte på fredagar. Djurgården har snäppet vassare spelarmaterial på varenda position. Spelare som Daniel Brodin, Marcus Krüger och Ludvig Rensfeldt lyfter i dessa matcher. Svårt att sia om vem som segrar i Karlskoga, men jag tror på en målrik match, som det nästan aldrig blir mellan dessa lag. Över 4.5 mål till ett fullt godkänt odds är enligt mig ett riktigt bra spel. Fredagsmatcher i Nobelhallen brukar bli riktigt roliga för oss tittare, men mindre roliga för coacherna, lycka till!

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 4.5 mål
Odds: 1,70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, fredag 13 januari 2023
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: