Speltips BIK Karlskoga – Mora 4/1: Tighta matcher

Oskar Jörnevik Publicerat: 3 januari 2023

BIK Karlskoga kliver in mot Mora med en mindre bra form. Matchen spelas under onsdagen den 4 januari 2023 med nedsläpp klockan 19.00.

BIK Karlskoga - Mora

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

BIK Karlskoga får alltid till det i Hockeyallsvenskan, trots en ganska smal spelarbudget. Mycket tack vare deras egna spelare, och en fantastisk hemmapublik stundtals. Årets säsong har varit en lite jojjo-säsong för Karlskogas del, mycket tack vare skador på viktiga spelare. Målet för Bofors är att komma topp sex i grundserien och i skrivande stund ligger man på en sjätte plats, med hela åtta pinnars marginal. Bofors har alltid varit ett mycket bra defensivt lag, men denna säsong har hela sju lag släppt in färre mål, inte likt Bofors alls. Formen är sådär för hemmalagets del, två torsk på de tre senaste matcherna, men innan det var man ett vinnande lag i ganska många matcher.

Mora gör en riktigt bra säsong så här långt och ligger femma i tabellen, men det är inte konstigt alls då man på pappret har ett mycket intressant lag. Mora brukar inte vara kända för att vara super stabila defensivt, men har endast släppt in 69 mål på 29 matcher under denna säsong, vilket är en mycket bra siffra. Mora reser till Karlskoga med fyra raka segrar i bagaget och visat upp ett mäktigt spel i de matcherna. Dock så är Mora inte det vassaste laget på borta is och ligger endast nia i bortatabellen, och har endast tagit 18 av sina 49 pinnar på bortais.

BIK Karlskoga och Mora tycker inte om varandra värst mycket och det brukar som oftast bli ganska heta bataljer. Lagen har hunnit möta varandra tre gånger under säsongen, där Mora har varit starkare i två utav mötena medan BIK tog den första. Annars var det ett Karlskoga som var det bättre laget förra säsongen då man slog ut Mora i slutspelet med klara 4-1 i matcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Starka forwards

BIK är nere på fyra skadade spelare för tillfället, det var som värst 15. BIK har på pappret en intressant forwardsuppsättning med herrar som David Lilja, Ludwig Persson, Albin Eriksson och David Lindqvist, men under de senaste matcherna har offensiven varit iskall. David Lilja är klar för Luleå nästa säsong enligt rykten, och det kommer han göra bra. Karlskoga har sparkapital i herrar som Gustav Willman Borvik och Logan Cockerill som inte riktigt har kommit upp i standard i de senaste matcherna. Defensiven är stark med namn som Arvid Aronsson (ryktas till Linköping) Henrik ”Kingen” Larsson och Alexander Leandersson. Målvakterna är på pappret mycket starka och har räddat Karlskoga många gånger under säsongen.

Mora har kört på med samma folk under en längre tid nu och gör det otroligt bra. Firma Daniel Ljunggren och Johan Persson håller SHL-klass och bildar en av seriens bästa kedjor. Andra kedjan med Kalle Miketinac, Axel Sundberg och Anton Heikkinen har varit otroligt bra på slutet. Mora har under en längre tid gått på sex backar och det är sex mycket kompetenta backar. Där jag tycker Johannes Johannesen och Jonathan Myrenberg håller mycket hög klass och är något för SHL under nästa säsong. Andreas Ljunggren i mål har vuxit fram till en mycket bra målvakt och har nästan tagit över första spaden från Kari Piiroinen.

BIK kliver in under onsdagen men en ytterst tveksam form, men BIK är alltid BIK och de ska aldrig räknas bort. Karlskoga är enligt oddsen knappa favoriter, men jag väljer att bojkotta den marknaden då denna fight kan gå åt vilket håll som helst. Istället är underspelet mycket intressant och jag ska berätta varför.
De fem senaste mötena i Karlskoga mellan dessa lag har slutat med under 5.5 mål.
– BIK har starka målvakter och är svåra att göra mål på i Karlskoga
– Mora har varit riktigt stabila bakåt under säsongen
– Oddsen på under 5.5 mål är fina och jag tror på en tight tillställning. BIK måste steppa upp i defensiven och då kan det bli en ganska tråkig tillställning.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1,70
Bolag: NordicBet
Spelstopp: 19:00, onsdag den 4 januari 2023
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: