Speltips BIK Karlskoga – Östersund 27/12: Mellandags-match

Oskar Jörnevik Publicerat: 27 december 2022

Karlskoga tar sig an Östersund under en av mellandagsmatcherna. Matchen spelas under torsdagen den 27 december med nedsläpp klockan 19.00.

BIK Karlskoga - Östersund

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

BIK Karlskoga eller Bofors som de också heter är alltid ett bra lag i hockeyallsvenskan. Över halva grundserien är spelad och Karlskoga ligger på en fullt godkänd femte plats. Målet för värmlänningarna är att komma topp sex och hoppar slippa Modo, Björklöven eller djurgården i kvartsfinalen. BIK har haft långa skadelistor under säsongen och har varit svajiga i formen, kommer nu med två raka förluster till denna match. Det vankas dock mycket folk till Nobelhallen under tisdagen.

Östersund har gjort en mycket bra halva av säsongen som nykomlingar. Ligger sjua i tabellen och har sju pinnar ner till det negativa strecket. Det är nu det gäller och då får vi se om Östersund håller. Gästerna kommer till Karlskoga med en svag form, tre raka förluster och framförallt har defensiven rasat igenom för Östersund.

Karlskoga och Östersund har bara mött varandra en gång och det var under denna säsong. Det var Östersund som lirade på sin hemmaplan men det var Karlskoga som drog det längsta strået. Det var en match som Karlskoga vände i tredje perioden och avgjorde extremt sent.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skadelistan har ljusnat

BIK hade som värst 15 spelare borta, men är nu tillbaka på vettiga 3-5 borta. Firma Albin Eriksson och David Lilja har varit riktigt bra för Bofors. Den senare ska vara klar för Luleå till nästa säsong. Även centrarna David Lindquist och Kalle Jellvert har varit giftiga. Defensiven sticker Henrik ”Kingen” Larsson ut med sina 22 poäng. Bik har två riktigt bra målvakter i Lars Volden och Marcus Hellgren.

Östersund har också ett par skador i truppen. Problemet för nykomlingarna är poängproduktionen för de offensiva spelarna, visst Henrik Marklund har stått för tio fullträffar så här långt. Men annars finns det ingen som ens snittar 0.5 poäng per match. Backarna Alexander Anderberg och Karl Johansson ligger etta respektive tvåa i den interna poängligan. Isak Mantler har gjort det helt okej i kassen.

Karlskoga hemma i Nobelhallen är en riktigt svår nöt att knäcka för många lag. Känns som att Östersund har blivit synade av lagen nu och de kommer få det tufft. Karlskoga kommer vinna denna fight och jag tror det vinner med minst två puckar, alltså -1.5. Delvis för att BIK har ett bättre lag på pappret, brukar spela bra i mellandagarna då publiken kommer till Nobelhallen och mestadels för att Karlskoga har en av seriens bästa defensiver. -1.5 Karlskoga blir spelet.

  500 kronor freebet

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BIK Karlskoga -1.5
Odds: 2,00
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, tisdag den 27 december 2022
TV:  cmorelivefyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: