Speltips BIK Karlskoga – Västerås 25/11: Heta bataljer

Oskar Jörnevik Publicerat: 25 november 2022

BIK Karlskoga tar under fredagen emot Västerås i Nobelhallen. Matchen spelas fredagen den 25 november 2022, med nedsläpp klockan 20.30.

BIK Karlskoga - Västerås

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

BIK Karlskoga, eller kanske Bofors är alltid ett topplag i Hockeyallsvenskan, det är mäkta imponerande då lagen år efter år inte är i närheten av vad topplagen kostar. Trots att man stora delar av denna säsong har haft 8-10 skador per match är man med i racet topp sex i allra högsta grad. Genom tre raka segrar gör det ett Karlskoga ligger femma i tabellen. BIK brukar vara svårslagna i Nobelhallen men har denna säsong endast vunnit två av åtta matcher efter 60 minuter i hemmaborgen.

Västerås ska vara ett topplag om vi endast kollar spelare för spelare. Det har dock gått lite grus i maskineriet för Västerås, då man för tillfället är utanför topp sex. Västerås åker till Karlskoga med två raka förluster, senast mot Tingsryd där man var det bättre laget, helt klart. Västerås har varit bra på bortaplan i år och ligger fyra i bortatabellen.

Matcherna mellan dessa lag får anses ha en liten form av derbykaraktär. Västerås har tre raka segrar mot Karlskoga, men det har varit tighta fighter. Något man kan säga om dessa möten är att de brukar bli målrika. Åtta av de tio senaste matcherna har slutet med över 5.5 mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Effektiva

BIK har mängder av skador inför mötet med Västerås, i skrivande stund är minst fem spelare borta och det har varit sjukdom i BIK lägret. Kedjan Modigs-Lilja-Lindqvist har varit Karlskogas bästa så här långt under säsongen. Spelaren som varit bäst poängmässigt är Albin Eriksson. Backen Henrik Larsson är i sina bästa stunder en av seriens bästa backar. Karlskoga har två riktigt bra målvakter i truppen.

Västerås hade nästan full trupp senast mot Tingsryd senast. Trevor Cheek har varit en av Västerås bästa spelare så här långt. Lukas Zetterberg och Mikael Frycklund håller hög allsvensk klass. Det finns sparkapital i herrar som Sakari Salminen, Jesper Kokkonen och Anton Svensson. Defensivt finns det herrar som Daniel Gunnarsson, Jimmie Jansson Lorek, Alexander Lindelöf och målvakten Johan Gustafsson.

Detta är på förhand en mycket svår match att sia om. Nedsläpp är också väldigt sent, 19.30. Detta är två lag som är bra i offensiven, har bra skotteffekivitet och ett vasst powerplay. Historiskt har det blivit många mål mellan lagen och vi tror att det fortsätter med målkalas. Över 5.5 mål är taget i Nobelhallen.

  100% – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 2,10
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:30, fredag den 25 november 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: