Speltips BIK Karlskoga – Vita Hästen 9/10: Fredagsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 6 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

HockeyAllsvenskan åker vidare fredagen den 9 oktober 2020, där mötet mellan BIK Karlskoga och Vita Hästen sticker ut.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Nu är äntligen den här säsongen igång på allvar i HockeyAllsvenskan, och den tradition som vi har väntat på finns också tillbaka i kalendern. Det vill säga fredagsmatcherna, med så gott som en full omgång för lagen som spelar i den här serien.

Det är ingen hemlighet att man kör på med specifika dagar för SHL respektive HockeyAllsvenskan, men den enda skillnaden blir väl egentligen att man som hockeyfan inte kan följa sitt lag på samma sätt längre. Nu kommer troligen lättnader vad det lider, och inte minst restaurangverksamheten i arenorna öppnar möjligheter, men det är inte samma sak.

Förra säsongen visade både Vita Hästen och BIK Karlskoga prov på att man är två lag som har potentialen att konkurrera långt upp i den hockeyallsvenska tabellen, men det ser ut som att man den här säsongen har en bit kvar till den nivån.

Som vanligt väntas det här bli en tät serie, och kanske är det något lag som längst upp i toppen drar ifrån lite inledningsvis och som därigenom skaffar sig en klar fördel gentemot övriga lag. Men i mittens rike finns det många lag som slåss om placeringarna.

Förra säsongen slutade Vita Hästen på 81 poäng, och var redo för det slutspel som ställdes in. BIK Karlskoga tog 17 poäng mer, och gällde kanske som den tydligaste utmanaren till Timrå IK om att vinna fortsättningsserien.

Formen är ett frågetecken

Nu har det bara spelat ett par enstaka omgångar av den här säsongen, och det är lite väl tidigt att måla fan på väggen redan nu, men matcherna som har spelats pekar trots allt i en riktning som inte ser särskilt rolig ut för åtminstone BIK Karlskoga.

Nu har laget i för sig gjort fyra mål framåt, men att man har två förluster på två matcher, och totalt elva insläppta mål efter 120 minuter ishockey bådar inte gott. Inget annat lag i hela serien har släppt in så många mål, och inget annat lag har samma målsnitt bakåt. Inte ens Väsby IK, nykomlingarna som har fått stryk tre gånger om, har så många insläppta. På tre matcher har man ”bara” släppt in tio mål.

Vita Hästen har en vinst och en seger, och det här kan nog vara en fas av säsongen som blir ett vägskäl för deras och många andra lags del. En vinst här skulle ge lite andrum neråt direkt, och man kan helt fokusera på att blicka uppåt, framåt och in i framtiden.

Här tycker jag mig se två lag som har sina styrkor i offensiven, och som än tydligare har sina brister i defensiven. BIK Karlskoga framför allt.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,68 gånger såsen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos casumo – Få 300 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian handicap)
Odds: 1,68
Bolag: Casumo
Spelstopp: 19:00, fredag 9 oktober 2020
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: