Speltips Björklöven – HV71 4/5: Finalmatch 6

Martin Efvergren Publicerat: 4 maj 2022

HV71 leder med 3-2 i matcher mot Björklöven inför den femte drabbningen i finalen av Hockeyallsvenskan. Matchen spelas onsdagen den 4 maj 2022 med nedsläpp kl 19.30.

Björklöven – HV71

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HV71 hade chansen att avgöra den här finalen på hemmais i söndags. Men Björklöven visade återigen att man är ett lag som vägrar att ge sig då man svarade för en otrolig 7-2-seger i Husqvarna Garden.

Inför söndagens batalj hade HV71 vunnit två raka matcher i Umeå. I onsdags vann man klart med 5-1 och i fredags med 3-2 efter avgörande i förlängning. De flesta hade nog därför räknat med att storfavoriterna skulle sätta spiken i kistan i den femte matchen, men det skulle bli precis tvärtom.

Björklöven visade upp en betydligt mer disciplinerad och defensivt solid sida jämfört med de tidigare matcherna. HV71 fick inte de spelvändningar och öppna ytor som man fick uppe i Umeå samtidigt som Björklöven var ruggigt effektiva.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HV71 reser sig

Med två dagars vila sedan sist fortsätter nu finalserien i Umeå. HV71 leder med 3-2 i matcher och har alltså fortsatt matchboll, men matchen senast har förändrat matchseriens momentum till Björklövens fördel.

Totalt sett råder det, i min bok, ingen tvekan om vilket som är det bättre laget. HV71 har en bredd och en spets som inget lag i Hockeyallsvenskan kan mäta sig med. Därtill har man ett statistiskt klart bättre power play och box play än vad Björklöven har.

Sedan målvakten Jonas Gunnarsson skadat sig i den första finalen är dock frågan hur det står till med målvaktsfrågan. Voutilainen i Björklövens kasse överglänste både Larsson (som byttes ut efter två perioder) samt Åhman i söndags och vi vet ju alla vad målvaktsspelet betyder i den här sporten.

Björklöven fick allting dit de ville senast och de gjorde gång på gång sina mål i helt rätt skede för att mentalt knäcka HV. Jag har dock svårt att se att detta kommer upprepa sig och jag räknar med ett betydligt bättre HV71.

Tommy Samuelssons manskap har vunnit båda matcherna i Umeå och jag tror faktiskt att de kan vara en fördel för dem att inte spela i Jönköping. De var tydligt hämmade av hemmapublikens förväntningar senast vilket bidrog till att man tog väldigt många okloka beslut.

Trots haveriet senast är HV fortfarande det klart bättre laget och jag tror att man kommer säkra sina plats i SHL i denna femte finalmatch. Mitt spel blir att HV71 vinner under ordinarie tid till 2.00 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: HV71 vinner
Odds: 2.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:30, onsdag 4 maj 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: