Speltips Björklöven – Mora 20/1: Toppmatch

Oskar Jörnevik Publicerat: 20 januari 2023

Björklöven har siktet inställt på SHL medan gästerna Mora smyger lite i vassen. Matchen spelas under fredagen den 20 januari 2023 med nedsläpp klockan 19.00.

Björklöven - Mora

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway

Björklöven var nära att ta klivet upp under förra säsongen men fick ge sig mot HV71 med 4-2 i matcher. Björklöven har efter förra säsongen valt att satsa även under denna säsong och det har börjat bra och man ligger tvåa i tabellen efter Modo. Björklöven har seriens bästa offensiv och har gjort flest mål i ligan med sina 129 kassar. För att få till ett avancemang måste Björklöven försöka få till en bättre defensiv, redan har laget släppt in 92 mål och det är 18 mål fler än vad till exempel Modo har släppt in. Formen är bra för hemmalaget då man har tio segrar på sina 13 senaste fighter.

Mora går riktigt bra för stunden och har en förstakedja som verkligen levererar. Mora ligger trea i serien och är endast två pinnar bakom just Björklöven med en match mindre spelad. Formen för dalmasarna är ruskigt fin då man har nio segrar på sina tio senaste matcher, trots att man spelat på ganska lite spelare under en period. Trots det så har man varit otroligt starka defensivt och har ett powerplay som är dödande för tillfället.

Mora vann den senaste bataljen mellan lagen med klara 6-3, och det uppe i Umeå. Annars är det ett Björklöven som har ett stort övertag på Mora och vunnit sex av de åtta senaste matcherna. De två senaste matcherna har faktiskt slutat just 3-6, ena gången var Mora bortalag och ena gången var Björklöven bortalag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Seriens bästa powerplay

Björklöven har ett mycket bra lag på pappret, och verkligen prickat rätt med sina transatlantiska värvningar. Det är dock ett ganska skadeskjutet lag som ställs på banan då det är fem spelare som saknas. Nick Schilkey har varit en av seriens bästa spelare så här långt, och han får stor hjälp av spelare som Scott Pooley, Maxime Fortier och Gerry Fitzgerald. Defensivt är det inte lika namnkunnigt men spelare som Daniel Rahimi, Kim Johansson och Jacob Andersson håller hög allsvensk klass. Joona Voutilainen har börjat spela bra i kassen och ligger på dryga 92 %.

Mora har en mycket bättre skadelista inför mötet med Björklöven. Mora har en första och andrakedja som verkligen levererar mål, och jag tänker framförallt på spelare som Daniel Ljunggren, Johan Persson, Axel Sundberg och Anton Heikkinen. Defensivt så har Mora under nästan hela säsongen spelat på sex backar i sina matcher, där spelare som Olle Strandell och Johannes Johannesen har fått mycket istid och gjort det bra. Mora har två bra målvakter i Kari Piironen och Andreas Ljunggren.

Detta är en ren och skär toppmatch i hockeyallsvenskan mellan två lag som har seriens bästa powerplay. Björklöven har över 30 % medan Mora ligger på knappa 30 %. Björklöven har en magisk fin offensiv, och det har även Mora. Ser dock Björklöven som det skarpare laget för tillfället och är riktigt starka hemma i Umeå. Raka ettan på Löven finns till fint odds och blir mitt spel i matchen. Björklövens importer kommer lösa segern för Löven, och jag tror avgörandet är att Björklöven har mer spets i sina fyra kedjor än vad Mora har.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Björklöven vinner
Odds: 1,95
Bolag: Betway
Spelstopp: 19:00 fredag 20 januari 2023
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: