Speltips Björklöven – Södertälje 22/10: Målglada Björklöven!

Oskar Jörnevik Publicerat: 22 oktober 2021

Fredagen den 22 oktober 2021 är det dags för Björklöven att ta emot Södertälje. Oddsen säger att det blir en målglad match och chansen är stor till det.

Björklöven - Södertälje

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Björklöven var så när att ta sig till SHL förra säsongen, men fick ge sig mot Timrå i den allsvenska finalen. Mycket att skylla var att Björklöven spelarna fick Covid precis innan och matchserien mot Timrå blev inte alls lyckad. Björklöven satsar återigen mot SHL och har värvat ihop ett mycket bra lag och startat säsongen på ett bra sätt. Har gjort mest mål i hela serien, 36 mål på åtta spelade matcher. Ligger trea i tabellen, har spelat in 17 poäng på sina åtta spelade matcher.

Gästerna från Södertälje har blandat och gett en hel del i inledningen. Tappen av Nick Olesen, Ludwig Blomstrand och Måns Lindbäck har varit kännbara. Södertälje har varit svårslagna efter 60 minuter i år, endast 2/8 gånger har Södertälje lämnat isen med noll poäng. Ligger för tillfället sexa i tabellen och behöver täppa till defensiven om det ska bli en topp sex placering i år.

Björklöven har endast torskat två matcher i år, hemma mot Västervik och Troja/Ljungby. Är dock inne i en mycket bra svit då man har fyra segrar på dom fem senaste matcherna. Senaste hemmamatchen för Björklöven var magiskt bra då man körde över HV71 och vann tillslut med klara 6-2.

Södertälje väntar fortfarande efter sin första trea på bortaplan i år, torskade under tisdagen mot ett starkt HV med klara 5-0, men hade innan det fyra raka segrar. Södertälje premiärspelade mot just Björklöven, och det är ingen match någon i Södertälje vill minnas, slutade 2-10.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Södertälje har haft det tungt i Umeå!

Björklöven har en riktigt vass trupp på pappret, framförallt offensiven där laget har 15 olika målskyttar den här säsongen. Tappet av Tyler Vesel till HV71 var tungt, speciellt då Tyler vann den interna poängligan förra säsongen. Per Kentä har dock gjort ett riktigt vasst jobb och tagit in mycket skickliga spelare, framförallt importer. Alexander Wiklund och Fredric Andersson ligger etta och tvåa i interna poängligan och har en magiskt bra plusminus statistik.

Södertälje tappade massor av spets när många skickliga spelare lämnade inför säsongen. Värvningen av Brett Pollock var riktigt bra då killen leder hela poängligan och ser mycket fin ut. Colin Smith från Väsby har också varit ett bra nyförvärv, Södertälje har sämre bredd än hemmalaget och spelare som Tobias Lindberg, Gustav Willman Borvik och Jonatan Harju har mer potential än vad man hittills visat.

Södertälje har inte vunnit borta mot Björklöven efter full tid sen 2016. Björklöven är bättre än Södertälje på varenda position, och behöver vinna den här fighten för att inte tappa på BIK Karlskoga och HV71 i toppen. När Betsson är generösa och bjuder 1.73 på raka ettan hugger jag direkt. Som sagt, Björklöven har seriens bästa defensiv för tillfället medan Södertälje har ett par hål i defensiven. Polletterna in på Björklöven!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Björklöven
Odds: 1.73
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19.00, fredag 22 oktober 2021
TV:  cmorelivefyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: