Speltips Björklöven – Timrå 10/5: Finalen fortsätter

Simon Pålsson Publicerat: 10 maj 2021

Den hockeyallsvenska finalen mellan IF Björklöven och Timrå IK blir någonting extra. Nu spelas match fyra den 10 maj 2021.

IF Björklöven - Timrå IK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter att ha matchserien pausat i nästan tre veckor var IF Björklöven och Timrå IK tillbaka på söndagseftermiddagen med den tredje matchen i finalserien. Då vann Timrå IK bekvämt med 6-3 på bortaplan i en märklig historia.

Nu ska man ha med sig att 6-3 kanske blir aningen missvisande, efter att IF Björklöven släppt in tre mål i slutet på den tredje och sista perioden. Två av målen kom trots allt när man letade efter kvittering och reducering i matchen.

Men att IF Björklöven har uppenbara problem med att täppa till mot Timrå IK är uppenbart och totalt har man nu 16 insläppta mål på tre matcher i finalen. Samtidigt har IF Björklöven gjort nio mål framåt, och då blev man ändå nollade i en match.

Det är alltså två väldigt jämna, två väldigt offensiva, lag som gör upp, men det har hela säsongen varit klar för del för Timrå IK. Den håller nog i sig nu.

Det som gjort att hela finalserien har skjutits upp till nu är att vi har fått se coronautbrott i båda trupperna. Det återstår att se vilka det drabbar hårdast och kanske kan det nu bli problem att plötsligt spela två matcher inom loppet av två dagar efter nästan tre veckors vila.

HockeyAllsvenskan odds

IF Björklöven gäller som klar underdog i matchserien i stort, men man har varit starka på hemmaplan under hela säsongen och i grundserien slog man trots allt Timrå IK i båda sina hemmamatcher.

Den här situationen har egentligen aldrig funnits tidigare och därmed är det inte helt enkelt att försöka förutspå vad som sker efter så här lång vila och plötsligt två matcher på kort tid, men min känsla är att IF Björklöven har en godare chans att vinna i den här andra matchen än i den första.

Jag och många med mig ser IF Björklöven som underdog i slutändan, och Timrå IK som klara vinnare när vi väl är där framme, men en vinst till här skulle ändå göra att IF Björklöven skakar liv i matchserien. Jag tror att finalen går till sex matcher i alla fall. Det är den värd att göra.

Över 5,5 mål spelas till 1,72 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1,72
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18:00, måndag 10 maj 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: