Speltips Björklöven – Timrå 21/4: INSTÄLLD

Simon Pålsson Publicerat: 20 april 2021

HockeyAllsvenskan är framme vid sin final. 1-1 i matcher är resultatet efter två spelade omgångar mellan IF Björklöven och Timrå IK.

IF Björklöven - Timrå IK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det här får ändå anses vara någon slags favorit i repris på den finalmatch som skulle ha spelats förra säsongen, men som då behövde ställas in eftersom corona satte sina klor i hela världen, och förlamade sporten på alla möjliga håll och kanter.

Den gången var det allra mest bittert för IF Björklöven, som hade dominerat i grundserien och som hade satte nytt poängrekord. När det väl var dags för slutspelsfasen, där man ville ta sig till SHL, var loppet kört för IF Björklöven.

Men den här säsongen har IF Björklöven fått en ny chans. Visst, det är inte samma spelartrupp när flertalet tunga spelare lämnade, men man har till slut fått ordning på laget.

Det satt långt inne att ta sig till hockeyallsvensk final för IF Björklöven, som slutade trea i grundserien och som behövde vinna mot BIK Karlskoga i semifinalen för att nå den här finalen.

Timrå IK fick också kämpa överraskande mycket, med tappat match mot AIK i kvartsfinalen och två tappade matcher mot Västerviks IK i semifinalen. Men nu står båda lagen här i finalen – precis som vi trodde att de skulle göra för ett år sedan.

Motreaktion i match tre

Det blev åka av direkt i den första finalen när IF Björklöven vann med hela 6-3 på bortaplan och satte tonen på hela den här matchserien. Där och då kändes det som att Timrå IK blev lite chockade över att motståndet var bättre än vad man hade hoppats på.

Men senast hade Timrå IK vaknat till liv och vann med hela 7-0 mot IF Björklöven. Men där kan vi ju betona att det egentligen var ganska missvisande siffror sett till matchbilden. IF Björklöven var klart sämre, men 7-0 är inte rimligt på den här nivån.

Hur som helst påminner båda matcherna en hel del om varandra och det är uppenbart att det är två lag med otrolig offensiv kraft som möts. Timrå IK är fortfarande favoriter, men IF Björklöven är en värdig outsider i det här skedet.

Nu kan jag tänka mig att det som väntar blir mer av en motreaktion på två galna inledande matcher. Nu har lagen lärt känna varandra, och med 1-1 på tavlan blir man mer försiktig inför fortsättningen. Det är bara mänskligt.

Under 6 mål asian handicap (ordinarie tid) spelas till 1,70 gånger såsen hos William Hill. Det finns en övertro på mål efter de två urladdningarna i finalmatch 1 och finalmatch 2.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 6 mål (asian handicap) ordinarie tid
Odds: 1,70
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:30, onsdag 21 april 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: