Speltips Björklöven – Troja/Ljungby 13/10: Dominans

Simon Pålsson Publicerat: 13 oktober 2021

IF Björklöven är stor favorit hemma mot IF Troja-Ljungby när HockeyAllsvenskan är tillbaka med full omgång den 13 oktober 2021.

Björklöven - Troja-Ljungby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog fanns det inte särskilt många som hade stora förväntningar på Troja-Ljungby inför den här säsongen i HockeyAllsvenskan, men vi kan efter fem omgångar konstatera att laget inte har levererat mer än vad som förväntats. Det tycker jag att man kan fastslå trots att säsongen är ung.

Det finns inte heller särskilt lovande tendenser och allra mest oroväckande är det faktum att man på fem omgångar bara mäktat med att göra sju mål framåt. En sådan bristande offensiv spets kommer att bli tung att hantera den här säsongen.

Det lag som har gjort tredje minst antal mål hittills är Kristianstads IK, som i för sig är jumbo med noll inspelade poäng, men som har noterats för 13 mål. Det är nästan dubbelt så många mål som den förväntade bottenkonkurrenten och det tror jag är en av flera saker som talar för skåningarna i den bottenkamp som väntar.

Den enda poäng som Troja-Ljungby har tagit kom senast, när man faktiskt gjorde två mål och stod upp bra mot HC Vita Hästen på hemmaplan. Men inte heller det är ett lag som jag tycker har mycket att sätta emot i dessa sammanhang.

Därför bör man inte ha några vidare förväntningar på Troja-Ljungby inför onsdagens match borta mot IF Björklöven. Av flera anledningar är det här en av säsongens svåraste matcher, men att man behöver åka ända upp till Umeå är såklart en stor nackdel.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Utklassning kan vänta

7 gjorda mål framåt imponerar verkligen inte, och att Troja-Ljungby dessutom har släppt in 18 mål kan tyckas oroväckande. Nu är 18 mål faktiskt klart färre än flera andra lag i botten, men det är ändå ett målsnitt på närmare fyra mål per match i fel kasse.

Nu möter man ett av seriens bästa offensiva lag – enligt statistiken det mest formstarka laget i offensiv bemärkelse – och då kommer det bli svårt att hålla nere siffrorna.

Senast man spelade mot IF Björklöven var säsongen 2017/2018 och då förlorade Troja-Ljungby de två första matcherna, för att sedan vinna de två avslutande. Men sedan dess har skillnaden mellan lagen och klubbarna bara vuxit ytterligare.

I mina ögon är Troja-Ljungby klar underdog här och en vinst med flera måls marginal är förmodligen att vänta för hemmalaget.

IF Björklöven -2,5 spelas till 1.96 gånger insatsen hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: IF Björklöven -2,5
Odds: 1.96
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 13 oktober 2021
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: