Speltips Brynäs – AIK 22/9: Stormöte i premiären

Axel Sjödin Publicerat: 22 september 2023

Det är premiär i HockeyAllsvenskan och direkt bjuds vi på ett spännande möte att sätta tänderna i.

Brynäs - AIK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brynäs är klara favoriter till att komma tillbaka till SHL, och får räknas som riktiga tungviktare i HockeyAllsvenskan efter att de blev nedflyttade i våras i kvalet mot Malmö. AIK är inga lättviktare de heller, men sitter inte alls på samma kvalitet som Brynäs på papperet. Premiären kommer i alla fall att vara ett spännande första test för Gävleklubben.

Brynäs offensiv håller en väldigt hög nivå för att vara i andradivisionen, och det är svårt att se vilket lag som ska lyckas sätta stopp för deras framfart. Med namn som Tyler Vesel, Tyler Kelleher, Johan Larsson, Anton Rödin och Chad Billins m.fl. så lär det bli många mål för Brynäs del i år.

Det finns däremot en del frågetecken kring defensiven, som inte riktigt håller samma klass, men det bäddar åtminstone för en hel del intressanta matcher under kommande säsong. Anders Lindbäck håller dock hög klass som målvakt, och Brynäs kommer utan tvekan att vara laget att slå i årets upplaga av HockeyAllsvenskan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK är också något framtunga

AIK är ett rätt bra lag, och bör kunna vara med och ta sig vidare till slutspelet om uppflyttningsplats. Förra säsongen avslutade de på tionde plats, men gjorde desto bättre ifrån sig i slutspelet. Efter att de på övertygande vis slagit ut Almtuna så lyckades de inledningsvis hålla jämna steg med MoDo, men till slut kunde de inte riktigt hålla emot mot grundseriemästarna.

Sedan dess har AIK förstärkt truppen, framförallt på forwardssidan, där de har tagit in ett flertal spännande spelare som bör kunna ta dem till nästa nivå. Men de ställs mot tuffast möjliga motstånd i premiären då de dessutom behöver tackla de stora favoriterna på bortais.

Precis som Brynäs är AIK något framtunga, därmed känns överspelet väldigt aktuellt att kika på hos spelbolagen. Brynäs bör kunna vinna på hemmaplan mot AIK, och därmed kombinerar vi den raka ettan (3-väg) med ett spel på över 4,5 mål för 1.90 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brynäs (3-väg) & över 4,5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, fredag 22 september
TV: 
Stream:  TV4 Play