Speltips Djurgården – Björklöven 6/4: Tredje mötet

Axel Sjödin Publicerat: 5 april 2023

Det är inte bara i SHL som semifinalerna är i full gång, det tredje mötet mellan Djurgården och Björklöven spelas under torsdag kväll

Djurgården - Björklöven

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit två väldigt intensiva matcher i öppningen av semifinalserien mellan Djurgården och Björklöven. Det är två klassiska klubbar som gör upp om en finalplats och än så länge så är mötet helt jämnt med 1-1 i matcher.

Djurgården har däremot fördelen av att semifinalserien nu vänder ned till Stockholm där två raka hemmamatcher på Hovet väntar. Björklöven vann det första mötet med 3-2 efter ett sent avgörande i förlängningen, men i det andra så såg Djurgården klart vassare ut och kunde vinna rätt bekvämt med 4-1 tillslut, efter att ha tryckt dit det sista målet i öppen kasse.

För den neutrala åskådaren så har det varit underhållande matcher såhär långt, men mycket kamp, hårt spel och hög intensitet – det har varit en riktig slutspelskänsla när dessa båda lag har mötts. Det tog inte lång tid in i andra matchen innan Björklövens Fredric Weigel blev lite för het, något som gjorde att han blev avstängd i det andra mötet, men han är tillbaka nu inför det tredje. Han betyder väldigt mycket för sitt lag, så det kan bli avgörande att han kommer tillbaka nu under torsdagskvällen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svår match att sia kring på 1X2-marknaden

Det gäller att få med sig någonting nerifrån Stockholm för gästernas del, men då de var det näst starkaste laget på bortaplan i grundserien så lär de kliva in med ett gott självförtroende på Hovet.

Djurgården får dessutom klara sig utan sin förstamålvakt Carl Lindbom som drog på sig en skada i det första mötet, men det var inget som märktes av i match nummer två. Andramålvakten Matthew Galajda klev in i det andra mötet och räddade 33 skott och blev matchhjälte när de lyckades kvittera serien uppe i Umeå.

Då båda lagen är i fin form, vilket vi inte minst fick se då de körde över sina respektive kvartsfinalmotståndare, så känns den resterande delen av semifinalserien väldigt öppen. Det är också väldigt jämnt på 1X2-marknaden hos spelbolagen inför det tredje mötet, även om det lutar lite i Djurgårdens favör. Jag tror att underspelet passar bäst bäst här, även om det har varit precis på gränsen i de två första matcherna. Vi väljer i alla fall att spela på under 5,5 mål för 1.76 hos Betinia, då dessa typer av fysiska matcher generellt sett är lite svårare att ösa in mål i, samtidigt som det är två jämna motståndare som möts.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, torsdag 6 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo