Speltips Djurgården – Kristianstad 19/12: Bra form

Oskar Jörnevik Publicerat: 19 december 2022

Djurgården med Garpenlöv vid skutan har gått bra på sistone, möter Kristianstad under måndagen den 19 december 2022 med nedsläpp klockan 19.00

Djurgården - Kristianstad

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Djurgården har trots en makalöst bra trupp inte alls rosat marknaden så här långt i hockeyallsvenskan. Dock har tränarbytet till Johan Garpenlöv gett effekt och Djurgården har nu tre raka segrar. Trots att Djurgården saknade hela 14 spelar mot Karlskoga senast så tog man hem en tre poängare till Stockholm. I skrivande stund ligger DIF på en tredjeplats i tabellen, dock på samma poängantal som tvåan Björklöven, men har en bra bit upp till ettan Modo. Viktig match väntar under måndagen mot Kristianstad och det kommer bli mycket folk på Hovet.

Kristianstad har spelat hockeyallsvenskan sedan säsongen 19-20 och de två första åren var tunga och man fick kvala sig kvar. Förra säsongen gjorde men en kanonsäsong och slutade sexa i grundserien men fick ge sig i en kvartsfinal sedan. Årets säsong har varit lite svajig för att laget ska vara nöjda, men en tionde plats efter 27 omgångar får anses vara okej då målet är just topp tio. Formen är sådär då man endast har två segrar på sina sex senaste matcher, tog dock en viktig seger senast uppe i Östersund.

Djurgården och Kristianstad har redan mött varandra vid tre tillfällen denna säsong, och det är ett DIF som har 2-1 i matcher. Kristianstad nöp faktiskt den matchen som spelades på Hovet, det var dock i runda nummer två. Alla tre matcher har varit stenhårda och väldigt jämna, där tillslut Djurgårdens spets har avgjort, vid de två senaste matcherna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Danielsson såg sugen ut

Djurgården hade alltså 14 spelare borta mot Karlskoga, några ska vara tillbaka mot Kristianstad. Olle Liss, Daniel Brodin och framförallt Marcus Kruger är alla tre friska och Djurgårdens viktigaste spelare offensivt. Nicklas Danielsson gjorde debut för Djurgården senast och såg riktigt hockeysugen ut. När Linus Klasen är tillbaka är han en av seriens skickligaste spelare. Defensivt är det transatlanterna Cameron Schilling och Stefan Elliott som för dra ett stort ansvar. När Carl Lindbom är på JVM får Matthew Galajda ta över första spaden.

På pappret har Kristianstad ett intressant lag. Topp tre i den interna poängligan är importer vid namn Pistek från Tjeckien, Ainali från Finland samt Kopacka från USA. Dennis Svensson och Filip Karlsson har inte riktigt fått ut max ännu. Defensivt är det Rikard Olsen, Jakob Bondesson och Roope Laavainen som får ta ett stort ansvar. Filip Larsson är en mycket bra målvakt på denna nivå.

Djurgården är bra på Hovet och har en bra form. Kristianstad har inte riktigt fått till det offensiva spelet på slutet. Djurgården kommer få tillbaka ett par spelare här och är stora favoriter och enligt mig kommer Djurgården gå till julvila med fyra raka segrar. -1.5 Djurgården betalar även mycket bra, och jag tror Garpenlövs mannar går ut på banan och gör en insats som senast, och då kommer det lösa sig.

  Få upp till 1250 kr i spelkrediter

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården -1.5
Odds: 1,85
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, måndag den 19 december 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: