Speltips Djurgården – Modo 20/1: Back-to-back

Oskar Jörnevik Publicerat: 20 januari 2023

Djurgården har inte alls varit bra på slutet och möter nu ett starkt Modo under fredagen den 20 januari 2023 med nedsläpp 19.00.

Djurgården - Modo

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården har en mycket tung period för tillfället och har nu inkasserat sex raka förluster och har tappat defensiven helt. Det kan skyllas på att det saknas många spelare i truppen men det är läge för hela Djurgårdslaget har ta tag i denna situation. Jag tycker fortfarande att Djurgården har det bästa laget på pappret i serien. Djurgården har på de sex senaste matcherna släppt in hela 28 mål, vilket såklart inte håller i längden. Garpenlövs start i Djurgården kan bara bli bättre, och jag tror på en vändning inom kort.

Modo har varit det laget som varit bäst i hela serien och leder allsvenskan med hela tolv pinnar. Modo har släppt in minst mål och gjort näst flest mål i serien. Modo har två raka segrar nu, men hade innan det tre torsk på fyra matcher, vilket var lagets längsta förlustsvit på hela säsongen. På 34 spelade matcher har Modo endast torskat fem efter 60 minuter, vilket bevittnar på riktigt stabilt spel. Det är inget snack om att Modo, om man håller detta spel är en kandidat till att avancera till SHL.

Head-to-head statistiken är ganska svår att tolka då lagen inte har spelat i samma serie sedan 2016, vilket gör att man endast kan analysera de tre senaste matcherna som är spelade under 2022-2023. Modo har två raka segrar i Hockeyallsvenskan mot Djurgården, den senaste kom under onsdagen med hela 6-3, den första kom i november och då var det en tuffare tillställning. Djurgårdens enda seger kommer på försäsongen med stabila 3-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen ska upp!

Det är inget snack om att målet för Djurgården är att ta sig upp direkt, och det finns spelarmaterial till det också. Marcus Krüger, Daniel Brodin och Linus Klasen är spelare som håller SHL-klass, även herrar som Liam Öhren och Noah Östlund har varit bra. Det finns otroligt mycket sparkapital i John Norman (varit skadad under en period), Ludvig Rensfeldt och Nicklas Danielsson. Defensiven är stark med herrar som Stefan Elliott, Cameron Schilling och Kevin Karlsson. Målvakten Carl Lindbom har inte alls varit sig lik efter JVM-äventyret, och blev utbytt senast.

Modo har viktiga Josh Dickinson på skadelistan och han är tillbaka i början på februari är tanken. Det är framförallt backarna som levererat poäng, men forwards i Modo har varit lysande likaså. Mikkel Aagard, Riley Woods, Adam Pettersson och Erik Karlsson har varit lysande så här långt. Backsidan är seriens bästa och lagets topp fyra är David Bernhardt, Pontus Näsen, Daniel Brickley och Josef Ingman, det är en skaplig fyra…….

Det är inget snack om att denna match är otroligt viktig för Djurgården. Det vankas storpublik under fredagen och då är Djurgården som bäst. Djurgården var länge med i matchen mot Modo senast, men var alldeles för veka i defensiven. Troligen kommer fler spelare tillbaka i truppen för Djurgården och då är man bra. Att Djurgården ska stå i 2.55, i en hemmamatch är enligt mig alldeles för högt. Detta är en perfekt match att vända trenden, och jag tror Garpenlös, Krüger och Co ser vikten i den. Djurgården rak är ett riktigt bra spel enligt mig.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner
Odds: 2,55
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00 fredag 20 januari 2023
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: