Speltips Djurgården – MoDo 21/4: Tredje mötet

Axel Sjödin Publicerat: 21 april 2023

Finalen i Hockeyallsvenskan hettar till då finalserien flyttar till Hovet inför det tredje mötet på fredagen.

Djurgården - MoDo

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården har ett väldigt bra utgångsläge för att ta sig upp till SHL då det står 1-1 i matcher efter de två inledande mötena uppe i Örnsköldsvik. Det är nu två raka matcher som kommer att spelas framför hemmapubliken på Hovet och spelar de sina kort rätt så kan de koppla ett rejält grepp om finalserien.

Både första och andra mötet har krävt förlängning för att skilja lagen åt, så det har verkligen var en jämn och spännande slutspelsserie såhär långt. MoDo lyckades pricka in det avgörande målet sent i den fjärde perioden i öppningsmötet, men Djurgården drog det längre strået när de prickade in det avgörande 3-2 i den andra matchen och tog därmed en väldigt viktig seger som har svingat övertaget till Stockholmslagets fördel. Den korta sammanfattningen berättar dock inte hela den dramatiska historien där MoDo lyckades kvittera med dryga minuten kvar av ordinarie tid.

MoDo var i alla fall favoriter inför finalen efter en fantastisk säsong som de avslutade med imponerande 109 poäng. Det var också klara besked i semifinalen mot Mora där de vann med 4-0 i matcher och tidigt bokade sin plats i finalen. Djurgården var kanske inte lika imponerande under grundserien, men slog ut topplaget Björklöven med 4-2 i matcher, vilket minst sagt är ett rejält styrkebesked.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

MoDo har inte fått bra utdelning

Även om Djurgården har hemmaplansfördel inför de två kommande mötena så ska det sägas att MoDo spelade bra även under förlusten senast. De skapade väldigt många chanser, men var ineffektiva framför mål, vilket straffade sig. Deras utdelning i powerplay har också varit alldeles för låg med bara ett mål på elva försök.

Ifall det lossnar lite för MoDo så kan de mycket väl vinna även i Stockholm, då de uteblivna målen inte riktigt kan krediteras till Djurgårdens försvarsspel. På tal om försvarsspel så saknade MoDo både Daniel Brickley och Josef Ingman i det senaste mötet och det är oklart ifall de två backarna kommer att vara spelklara inför det tredje mötet på Hovet. Det är hursomhelst ett tungt avbräck för MoDo när det gäller som mest.

Det är svårt att sia kring resultatet i det tredje mötet, men Djurgården är trots allt favoriter inför sin hemmapublik nu på fredag. Vad vi har fått se från tidigare möten så är det inte mycket som har kommit gratis för något av lagen då det har varit tuffa, jämna och rätt målsnåla matcher. Därmed så känns spelet på under 5,5 mål för 1.76 gånger pengarna hos Betinia som ett bra spel inför mötet.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, fredag 21 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo