Speltips HV71 – AIK 24/9: Premiär

Simon Pålsson Publicerat: 24 september 2021

En minst sagt namnstark premiär i HockeyAllsvenskan väntar när storfavoriten HV71 tar sig an AIK på hemmaplan den 24 september 2021.

HV71 - AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

SHL har redan varit igång ett par veckor, men nu är det dags för HockeyAllsvenskan att också blanda sig in i hockeyvardagen här hemma i Sverige.

Premiäromgången spelas utsträckt över fredagen, med flera olika nedsläppstider för att jacka upp intresset antar jag. Det är trots allt en vecka kvar till matcherna fullt ut kan spelas inför fulla läktare och en efterlängtad publik.

I den första matchen, med nedsläpp redan 18:00, spelas i Jönköping där nykomlingen (åt fel håll) HV71 ska ta sig an AIK. Det är uppenbart att det här är två lag som drömmer om att få spela i SHL snart, men det är kanske mer realistiskt för det ena laget.

AIK Hockey är som vanligt helt omöjliga att kartlägga, även om det ser ut som att man inför den här säsongen lyckats bygga en stark spelartrupp. Förra året gick man till slutspelsfasen i HockeyAllsvenskan, men året innan var man som bekant nära att ramla ur. Det svänger snabbt i hockey. Den gamla klyschan lever.

HV71 har tappat delar av laget från förra säsongen, men det finns ett ekonomiskt fundament i den här föreningen som saknas hos konkurrenterna i HockeyAllsvenskan. Det är en av flera anledningar till att man gäller som storfavorit inför säsongen.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HV71 går på knock

Det var en ordentlig käftsmäll för en klassisk hockeyklubb som HV71 att ramla ur SHL förra säsongen. Då man föll igenom mot Brynäs i kvalspelet ner till HockeyAllsvenskan fanns det inte mer att göra än att förbereda sig på en ny verklighet.

Hela säsongen var en enda lång misär för HV71, som hade enorma problem med målskyttet och som också var väldigt ihåliga bakåt. Det var en bottenplacering nästan från början till slut för laget.

Nu känns det dock som att man har fått ordning på stora delar av bygget och en ganska stark försäsong gör att jag känner mig trygg i övertygelsen om att man öppnar starkt här.

AIK Hockey har också sett bra ut och jag blir inte förvånad om vi får se lite av en urladdning målmässigt.

Över 5,5 mål spelas till 1.72 gånger insatsen hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1.72
Bolag: 888sport
Spelstopp: 18:00, fredag 24 september 2021
TV:  tvtolv logo cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: