Speltips HV71 – Södertälje 9/3: Toppen mot botten

Martin Efvergren Publicerat: 9 mars 2022

Frågan är om motivation slår klass när HV71 gästas av Södertälje i Hockeyallsvenskan. Matchen spelas onsdagen den 9 mars 2022 med nedsläpp kl 19:00.

HV71 – Södertälje

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HV71 är redan klara seriesegrare i Hockeyallsvenskan och har därmed ingen egentlig motivation att vinna de återstående matcherna av grundserien. Södertälje ligger näst sist i tabellen och slåss med och näbbar och klor för att ta sig upp ovanför strecket.

HV var stora favoriter inför den här säsongen av Hockeyallsvenskan och nu har man klarat av sitt första delmål, att vinna grundserien. Efter 49 spelade matcher har man tagit 108 poäng och är därmed 11 poäng före tvåan Modo.

I de två senaste matcherna har man visat sin styrka då man besegrat både tvåan och trean i serien. I lördags slog man Karlskoga med 4-1 borta och dessförinnan vann man med 4-0 hemma mot Modo.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålt på sistone

Södertälje SK har en tung säsong bakom sig. Efter 48 spelade matcher har man tagit 49 poäng, vilket innebär att man är näst sist i Hockeyallsvenskan. Men avståndet upp till Almtuna ovanför strecket är bara två poäng och SSK har två matcher färre spelade.

Södertälje har långtifrån gett upp, men man kommer från två raka förluster mot Kristianstad. I fredags föll man hemma med 3-1 och dessförinnan på bortais med 3-2 efter förlängning.

Södertälje har också haft det tufft mot HV då man förlorat samtliga tre möten den här säsongen. Att HV71 är det bättre laget av dessa två råder det ingen diskussion om, men nu väcks så den klassiska frågan huruvida motivation slår klass.

Södertälje har allt att spela för medan HV-spelarna eventuellt har i åtanke att man inte vill bli skadade inför det som komma skall. Det kan bli en svår uppgift för tränare Tommy Samuelsson att hittar rätt motivation inför uppgiften. Samtidigt har man en väldigt bred och slagkraftig trupp där den interna konkurrensen kan vara motivation nog.

Hursomhelst finner jag anledning att tro att det här kommer att bli en något mer tillknäppt tillställning. Det har gjorts under 5.5 mål i Södertäljes fem senaste matcher. Detsamma gäller i HV:s fyra senaste matcher. Mitt spel blir att det kommer göras under 6 mål (asian handicap) i den här matchen till 1.75 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 6 mål (asian)
Odds: 1.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 9 mars 2022
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: