Speltips HV71 – Västerås 29/9: Publikfest

Martin Efvergren Publicerat: 29 september 2021

Onsdagskvällen bjuder på ishockey från Hockeyallsvenskan där seriens storfavoriter HV71 tar emot Västerås IK. Matchen spelas den 29 september med nedsläpp kl 19.00.

HV71 – Västerås

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förra säsongen var lidande och bedrövelse för HV71 men nu blåser det nya vindar. Detta möte mot Västerås i den andra omgången av Hockeyallsvenskan kommer lagom till restriktionerna släpps och det lär bli ett ordentligt drag i Husqvarna Garden.

Känslan är att klubben och hela staden Jönköping har gått vidare och nu är rejält revanschsugna. Den känslan blir väldigt viktig att bevara genom hela en här säsongen och för att lyckas med det lär det krävas att resultaten går HV:s väg.

Det gjorde det i premiären hemma mot AIK i fredags. Inledningsvis såg det dock ut att gå illa. Bortalaget gick ifrån till 2-0 i den andra perioden och spelet lämnade en hel de övrigt att önska från HV:s sida.

HV71 sägs vara de största förhandsfavoriterna någonsin i Hockeyallsvenskans historia och den pressen gjorde sig märkbar. Men reduceringen och kvitteringen kom åkte axlarna ner och man kunde vända och vinna matchen med 3-2.

Västerås IK slutade på sjunde plats i Hockeyallsvenskan förra säsongen och blev i slutspelet utslagna av Karlskoga. Den här säsongen förväntas man kunna vara med i den absoluta toppen av serien och premiärmatchen lovade gott.

Framförallt dominerade man matchbilden i hemmamötet mot Tingsryd i fredags. Man vann skotten med hela 39-16 men resultatmässigt var matchen jämn fram till de sista två minuterna.

Västerås hade då ledningen med 3-2 när Tingsryd tog ut målvakten och i öppen kasse kunde Västerås göra både 4-2 och sedan slutsiffran 5-2.

US OPEN – SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG FÖR TENNIS JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu för den som ska spela på US Open 2021. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kan bli en urladdning

HV71 är som sagt stora favoriter att vinna Hockeyallsvenskan och likaså är man det i det här mötet. Ett spel på hemmalaget står i cirka 1.50 gånger pengarna.

Utan tvekan är det så att HV71 har de överlägset bästa förutsättningarna i den här serien. På pappret har man ett lag som definitivt inte hade gjort bort sig i SHL. Huvudmotståndaren är, som man brukar sig, dem själva. Kan man hantera det här favoritskapet på rätt sätt och har man verkligen repat sig mentalt efter förra säsongens fiasko.

Säsongsinledningen blir viktig och det faktum att man visade just mental styrka då man vända 0-2 till till 3-2 i premiären betydde nog väldigt mycket. Intresset och uppslutningen runt klubben har snarare ökat sedan degraderingen och nu väntas det storpublik när Västerås gästar.

Lagen möttes i en tidig träningsmatch i Västerås. Då var HV det bättre laget och vann med 4-2. Västerås hade problem att besegra Tingsryd i premiären medan HV71 slog samma lag med 7-1 i genrepet för två veckor sedan.

De resultaten säger väl inte så mycket egentligen men självklart är det ändå så att HV71 på hemmais ska vara jättefavoriter mot Västerås – även om de också förväntas vara ett topplag. I synnerhet då man kommer att ha ett otroligt starkt stöd i ryggen från hemmapubliken.

HV kommer garanterat gå på minor den här säsongen men jag kan inte se det komma här, på hemmais och med lapp på luckan. Övertändning är nog det främsta orosmolnet då denna upplaga av HV i grunden består av killar med starka känslor för klubbmärket.

Det mest troliga är emellertid att HV71 vinner den här matchen med viss marginal och mitt spel blir därför HV71 -1.5 (asian handicap) till 1.82 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: HV71 -1.5 (asian handicap)
Odds: 1.82
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, onsdag 29 september 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: