Speltips HV71 – Västerås 4/2: Fartfyllt

Martin Efvergren Publicerat: 4 februari 2022

Tabellettan HV71 lär vara revanschsugna när man tar emot ett Västerås som man föll mot stort senast de möttes i Hockeyallsvenskan. Matchen spelas fredagen den 4 februari 2022 med nedsläpp kl 19:00.

HV71 – Västerås

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hockeyallsvenskans storfavoriter HV71 har levt upp till förväntningarna om vi ser till placeringen i tabellen. Efter 36 spelade matcher har man tagit 78 poäng och leder därmed serien med två poängs marginal ner till Modo som har två matcher mer spelade.

Det är emellertid inte många matcher som laget och tränare Tommy Samuelsson varit nöjda med så här långt. Man fortsätter likväl att vinna de flesta matcher, men det är sällan man gör det särskilt övertygande.

Precis så såg det även ut i onsdags då man slog Vita Hästen borta med 4-3. Efter två bra perioder som man vann med 2-0 vardera så tappade HV fokus i den tredje och hemmalaget kunde sånär gå ikapp.

Nu tar HV71 emot ett Västerås IK som man förlorade mot senast med hela 7-2. Det var kanske Västerås bästa insats den här säsongen. Totalt har man tagit 59 poäng på 34 matcher och ligger på en sjätte plats, det vill säga den sista slutspelspositionen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrikt på sistone

Västerås kommer från en tung 4-3-förlust hemma mot Västervik i onsdags. Västervik är kanske det främsta laget som jagar bakom i tabellen. Trots förlusten har dock VIK en marginal på sju poäng ner till Västervik.

Hockeyallsvenskan har den senaste tiden blivit upphackad av ett flertal inställda matcher och hela omgångar, vilket gör att den naturliga rytmen i matchandet saknas. Det gör också lagen något mer svårbedömda.

Västerås kommer alltså från en förlust, men trenden är ändå relativt god. Dessförinnan hade man tre segrar och en förlust på de fyra föregående matcherna. HV71 har två raka segrar och har vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Tilläggas bör också att man har spelat på bortais i fyra av de fem matcherna.

När HV och Västerås senast möttes i Västerås i början av december vann alltså hemmalaget med hela 7-2. Det var säsongens andra möte i Hockeyallsvenskan, det första i Jönköping slutade 4-1 till HV.

Det blev alltså målrikt när lagen senast möttes och målrikt har det varit om vi ser till båda lagens senaste matcher. I Västerås fall har det gjorts över 5.5 mål i 7 av de 8 senaste matcherna. För HV:s del gäller detsamma i 5 av de 7 senaste matcherna.

Jag tror på en jämn och fartfylld batalj där ett revanschsuget HV lär sätta full fart framåt direkt från nedsläpp. Mycket talar för att det kan komma att göras en del mål även i den här matchen och mitt spel blir därför över 5.5 mål totalt till 1.84 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 1.84
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, fredag 4 februari 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: