Speltips HV71 – Västervik 26/1: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 26 januari 2022

Serieledarna HV71 är klara favoriter när man tar emot Västerviks IK i Hockeyallsvenskan. Matchen spelas onsdagen den 26 januari 2022 med nedsläpp kl 19:00.

HV71 – Västervik

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den stora rubriknamnet inför den här matchen är förstås Myles Powell. Kanadensaren har varit en av Västerviks bästa spelare den här säsongen då han gjort 20 poäng på 22 matcher. Det hade heller inte undgått HV71:s sportchef Johan Hult som i helgen lyckades genomföra en värvning av Powell då köptes loss av från HV från Västervik och i hans första match ställs han nu mot sina forna lagkamrater.

HV71 toppar fortsatt Hockeyallsvenskan, men man är långtifrån nöjda med hur det har sett ut spelmässigt, framförallt på senare tid. I fredags föll man med 3-1 borta mot serietvåan Modo som därmed bara är en poäng efter i toppen.

HV71 kommer från en bortaturné som inleddes med en förlust mot Karlskoga, vilken följdes upp med två segrar mot Almtuna och Björklöven. Framförallt gjorde man en bra insatsen då man besegrade Björklöven med 5-2 i matchen före förlusten mot Modo.

Västervik har tagit 49 poäng på 32 spelade matcher och ligger just nu på en åttonde plats i den haltande tabellen. Även de föll i sin senaste match hemma mot AIK i lördags.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmaplansfördelen avgörande

HV71 och Västervik möttes så sent som den 27:e december i Västervik. Då var det hemmalaget som gick segrande med 5-2. Det var säsongens andra tävlingsmatch mellan de här lagen. Det första mötet vann HV med 4-3 och även den matchen spelades i Västervik.

Men nu är det alltså Jönköping och Husqvarna Garden som gäller som arena för den här matchen. Efter fyra raka bortamatcher spelar HV71 alltså åter på hemmais. Senast man gjorde det vann man med 5-3 mot Tingsryd. Man har därmed vunnit sina fyra senaste hemmamatcher.

HV71 är inför den här matchen 24 poäng före Västervik i tabellen och nu har man alltså tagit Västerviks kanske bäste spelare Myles Powell. Det säger något om styrkeförhållandena mellan de här klubbarna.

Samtidigt har HV haft svårt mot Västervik i båda mötena i seriespelet och därtill föll man även i Västervik i en träningsmatch inför säsongen. Nu möts de dock för första gången i Jönköping och även om corona-restriktioner råder bör hemmaplansfördelen spela en stor roll.

HV71 ska tillbaka till SHL och man toppar Hockeyallsvenskan, men det har verkligen inte varit någon spikrak resa så hår långt. Inte heller det här lär bli någon enkel match, men det är ändå klasskillnad mellan de här lagen på pappret. HV bör vinna nio gånger av tio och man har redan förlorat ett möte. Den här gången löser man en seger med viss marginal.

Mitt spel blir HV71 -1 (asian handicap) till 1.68 gånger hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: HV71 -1 (asian)
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 26 januari 2022
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: